Yozgat sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin, Belediye Başkan Kazım Arslan'a engellilere yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Başkan Arslan, Yozgat'ın nüfusuna göre Türkiye'nin en fazla engellisine sahip şehirlerden biri olduğunu belirterek, engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Başkan Kazım Arslan, Sivas Caddesi üzerinde belediyeye ait işyerlerinden birini, merkezi Yozgat'ta bulunan Sürmeli Engelliler Derneği'ne tahsis edip, engellilerin binayı rahatlıkla kullanabilmeleri için de düzenleme çalışması yaptırdı. Dernek binasının açılışına katılan Başkan Arslan, yol düzenlemeleri yapılırken engellilerin de ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğunu söyledi. Engelliler için yollarda yapılan düzenleme çalışması nedeniyle bazı kesimlerde otoparkların iptal edildiğini hatırlatan Arslan, "Bundan dolayı aracını yol kenarına park edemeyenler bize kızıyor ama şehirde herkesin ihtiyaçlarına yönelik, ortak kullanım alanlarının bulunması da gereklidir, bunu yapıyoruz" dedi.
Yozgat Sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin, Başkan Arslan'a engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edip, plaket verirken yaptığı konuşmada, Yozgat genelinde resmi kayıtlara göre 15 bin civarında engellinin yaşadığını bildirdi. Şahin, dernek olarak engellilere yönelik, aileleriyle birlikte piknik yapıp, toprakla uğraşıp, deşarj olabilecekleri hobi bahçeleri düşündüklerini anlattı. Belediye Başkanı Arslan da bu projenin uygulanabilir olduğunu, belediye olarak bu çalışmaya da destek verebileceklerini kaydetti. - Yozgat
Son Dakika › Güncel › Engellilerden Başkana Teşekkür Plaketi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.