Erbil Başkonsolosu, Ikby Meclis Başkanını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Erbil Başkonsolosu, Ikby Meclis Başkanını Ziyaret Etti

Erbil Başkonsolosu, Ikby Meclis Başkanını Ziyaret Etti

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam, IKBY Parlamento Başkanı Muhammet'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

09.06.2014 13:23

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İnam, Meclis kapısında Başkan Muhammet ve Yardımcısı Cafer İbrahim tarafından karşılandı. Görüntü alındıktan sonra basına kapalı devam eden görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Çıkışta bir açıklama yapan İnam, Muhammet'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını, ikili görüşmelerde bölgesel konuları ele aldıklarını söyledi.

Meclis Başkanı Muhammet'in daha önce beraberindeki bir heyetle Soma faciası nedeniyle Başkonsolosa gelerek taziye ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan İnam, "İkili görüşmemizde siyasi ve ekonomi alanlarında görüş alış verişinde bulunduk" dedi.

Bölgede yeni hükumetin kurulmasıyla birlikte gündemdeki konulara ilişkin görüşmelerin ivme kazanacağını ifade eden İnam, "Parlamento yeni çalışmaya başladı. Yeni başkanın liderliğinde bölgesel parlamentonun, Türkiye ilişkilerine yeni bir boyut kazanacağını umuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) muhataplarıyla işbirliğini geliştirme arzularını dile getirdiler. Bu yöndeki isteklerini Türkiye'ye ileteceğiz. İşbirliğimizin her alanda bütün unsurlarıyla birlikte geliştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbil Başkonsolosu, Ikby Meclis Başkanını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement