Erdoğan: Onlar Bu Ülkenin Başbakanına Küfredecek Kadar Alçaktırlar (3) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Onlar Bu Ülkenin Başbakanına Küfredecek Kadar Alçaktırlar (3)

Erdoğan: Onlar Bu Ülkenin Başbakanına Küfredecek Kadar Alçaktırlar (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de 17'inci Akdeniz Oyunları için yapılan spor tesislerini havadan helikopterle gezdi, ardından toplu açılışını yaptı.

09.06.2013 17:11

'TUZAK KURUCULUR BU ÜLKEDE KAZANAMAYACAKLAR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de 17'inci Akdeniz Oyunları için yapılan spor tesislerini havadan helikopterle gezdi, ardından toplu açılışını yaptı. Töreninin yapıldığı Servet Tazegül Spor Salonu'nda coşkulu alkışlar eşliğinde konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan olaylarla ilgili olarak "Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar" dedi. Gençlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, seçilme yaşını da 18'e indirmek için çalışma yaptıklarını açıkladı.

AKDENİZ OYUNLARI İÇİN 800 MİLYONLUK YATIRIM

Başbakan Erdoğan, 17'nci Akdeniz Oyunları için Mersin'e kazandırılan 12 tesis için 500 milyon liralık yatırım yapıldığını, cari harcamalar için de 300 milyon lira bütçe verildiğini söyledi. Erdoğan, 20 Haziran'da muhteşem bir açılışla Akdeniz Oyunları'nın başlayacağını, 24 ülkeden 6 bin sporcunun 32 branşta yapacağı yarışmalarla Adana'dan Silifke'ye kadar Akdeniz sahilinin bayram yerine döneceğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, organizasyon sonrası spor tesisleri ve sporcuların konaklayacağı tesislerin yılın 12 ayı hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Akdeniz Oyunları için 94 milyon lira yatırımla 25 bin kişilik yeni stadyum yapıldığını, 20 Haziran'daki törenin de burada görkemli bir şekilde gerçekleştirileceğini anlatan Başbakan Erdoğan, mevcut Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkım tartışmalarını da eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Mevcut stadın yıkılamayacağına dair ferman veriyorlar. Şimdi ben buradan bir şey söylüyorum; her şeyden önce meselelere, olaylara aklı selim yaklaşın. Birilerinin kayığına binmeyin. Mevcut statla mukayese edilmeyecek, bütün inisiyatiflere sahip muhteşem bir stat yapıldı. 4 tarafı kapı stat Mersin'in emrine verilecek. Sen öbür taraftan stadın yıkımına karşı çıkacaksın. Size bir şey söyleyeyim, biz bu oyunlar için bütün iştiraklerimizi yaptık, projelerimizi yaptık. Yahu orayı engellemek isteyenler, siz ne yaptınız? Şimdi mi ilgileneceksiniz, oranın önüne kesmeye çalışacaksınız? Neymiş, burası park olsun. Git belediye başkanın sana park yapsın."

Erdoğan, tesise adı verilen 2012 Londra Olimpiyatı'nda tekvandoda ülkemize altın madalya kazandıran Servet Tazegül'ü kürsüde yanına çağırarak meydandakilere tanıttı, yeni başarılar beklediğini söyledi.

'BU ÖZGÜRLÜKLER HİÇBİR ZAMAN VERİLMEMİŞTİR'

Ak Parti'yi kurdukları günden itibaren gençlere büyük önem verdiklerini, gençlik hizmetlerine öncelik tanıdıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, fiziki imkanlar iyileştirilirken, özgürlükleri de genişlettiklerini ifade etti. Erdoğan, "Eğer özgürlük diyorsak, Ak Parti iktidarında verilen özgürlükler hiçbir zaman verilmemiştir" dedi.

Taksim Gezi Parkı direnişiyle başlayan ve bir çok ile yayılan gösterilere tepkisini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Şuanda Taksim Meydanı'nda bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlara, yakıp yıkanlara soruyorum; bunları hangi özgürlükle yapıyorlar. Sizler görüştükleriniz varsa sorun, ne adına bunları yapıyorsunuz? Demokrasi adına mı, özgürlük adına mı? Özgürlükse, özgürlüğü istemenin yolları var. Eğer fikrinize güveniyorsanız, düşünce hürriyetinden korkmayın. Kendiniz için belli bir özgürlük istiyorsanız, başkalarının özgürlük alanına tecavüz etmeyin."

'KAPATMA DAVASINDA MEYDANA ÇIKMADIK'

Bu ülkede 10 yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye gidemeyenler olduğunu belirten Erdoğan, "Onların özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız? Soruyorum size... Onların eğitim hakları acaba hak değil miydi. Eğitim hakkından mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulüm reva görenlere ne dediler acaba bu meydanlarda dolaşanlar?" diye sordu.

Partisinin kapatılması gündeme gelince kendilerinin Taksim Meydanı'na çıkmadıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik. Hukuk içinde kalarak hakkımızı aldık. 330 milletvekilimiz vardı o zaman, buna rağmen seçmenimizi sokağa dökmedik. Ama şu anda bakıyorsunuz, ana muhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. Ben şimdi Mersinli kardeşlerime diyorum ki, 7 ay sonra bunlara dersi sandıkta vermelisiniz. Türkiye sandıkta vermeli. Onun için oyuna gelmeyeceğiz. Ev ev dolaşacağız, kapı kapı dolaşacağız. Benim başı açık, başı örtülü kardeşimle hep beraber dayanışma içinde bu işi çözeceğiz.

Bugün 25 yaş altında olan gençler son derece haklı olarak Türkiye'nin nereden nereye geldiğini tecrübe etmediler. Bugünün gençleri bizim tesis ettiğimiz, uğrunda çok büyük mücadele verdiğimiz demokrasi ve özgürlük ortamında yetiştiler. Bugünün gençleri koalisyon dönemlerini yaşamadılar. Kardeşlerim, kendi Başbakanına ağza alınmayacak dereceye küfreden gençler, benim gençlerim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik, hak arayışı içinde bir gençlik olamaz. Bugün çeşitli işyerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar, bu ülkenin hak arayan gençliği olamaz. Kıracaksın, dökeceksin, yakacaksın. Eeee hak arıyormuş... Ne hakkı yahu? Ben akli selim gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun. Bu oyuna gelmeyin. Samimi olarak sesleniyorum; eğer gerçek manada çevreciyseniz, burada çevreci bir başbakan var. Eğer gerçek manada çevreciyseniz, siz o caddelerdeki kaldırımları söküp, kamunun araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. İşyerlerini yakıp, yıkanlarla beraber olmamalısınız. Akli selam sahibi gençlerimize sesleniyorum; iki elini başının arasına al ve düşün. Ben ne yapıyorum? Bu ülkede 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken bir iktidara karşı senin verdiğin bu çevrecilik mücadelesi olabilir mi?"

'NİYET BOZUKTUR, SAMİMİ DEĞİLDİR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllarda yeşillendirme, temiz su ve hava kirliliğini önleme konularında yapılan çevre yatırımlarını anlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geleceksin şimdi Gezi Parkı'nda 13 ağaç sökülecek diye bize çevrecilik dersi vereceksin. Burada niyet başkadır. Niyet bozuktur, samimi değildir. Bunu çevrecilik adına veriyorsan, benim kapım açık. Burada ideolojik temsil görevi yapanlara kapılmayın, kopun onlardan. Eğer çevreciyseniz bu Başbakan emrinizdedir. Bizim neslimiz, 50 yıl boyunca hep aynı yüzleri, politikaları gördü. 50 yıl boyunca kısır döngüyü yaşadık. Şimdi size sesleniyorum. 3 dönem arka arkaya milletvekilliği yapan 4'üncü dönem yapamaz. Genç kuşakların öne açılsın diyen kim? Tayyip Erdoğan. Bizden öncekiler, koltuklara yapıştılar, oralarda kaldılar. Şimdi 3 dönem siyaset yapan, koltuğunu gençlere bırakacak."

'SEÇİLME YAŞINI 18'E İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Seçilme yaşını 25'e indirdiklerini şimdi 18'e indirmenin çalışmalarını yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Evet, bununla ilgili olarak CHP ve MHP benimle dalga geçtiler. Güleriz bunların ağlanacak haline... Bunlar dünyayı bilmiyorlar. Dünyanın bir çok ülkesinde seçme ve seçilme yaşı 18" dedi. Seçme hakkını 18 yaşındakilere veriyorsan seçilme hakkını da vermen gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor olan seçmektir, seçilmek değil. Çünkü, bu ülkede 'Taksim Meydanı'na dört ayaklı koysam seçtiririz' diyen siyasiler geldi. Ama biz olaya böyle bakmıyoruz. Seçmek zordur diyoruz. Seçilmeyi 18'e indirmek için çalışıyoruz diyoruz. Yarışta çalışan, başaran bir yerlere girer, o da aday olabilir. Biz gençleri anlamakta, kulak vermekte asla duyarsız olmayız. Gençler için bu kadar yatırım yapan, imkanlar sağlayan kadro olarak gençliğimize sırtımızı asla dönmeyiz. Bu kardeşiniz gençlik örgütlerinden geldi. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten. Diğerleri ne anlar gençlikten. Ama bu kardeşiniz 18 yaşından itibaren gençlik teşkilatlarının içinden geldi. Gençlik nedir iyi biliriz.

Gençlere özgürlük ortamı, demokrasi ortamı kazandıran, bunun için mücadele veren bir iktidar olarak gençliğe kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız. 1980 öncesinde maalesef gençler birbirlerine silah doğrulttu. Birbirleriyle karşı karşıya getirdiler. Bütün bunların acı bir oyun, tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Sonra 30 yıl boyunca terör ülkemizde canlar aldı. Kaybeden yine gençlerimiz oldu. Terör sorununa çözümü başlattık. Halkımız da sahiplendi."

'BAŞKOMİSERİMİ ŞEHİT EDENLER HESAP VERECEK'

Son olaylar nedeniyle polisin hedef seçildiğini ve bunun haksızlık olduğunu kaydeden Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:

"Şimdi bir tane profesör çıkıyor, benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir. Benim polisimdir. Bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok. Siyaseti öğren, ondan sonra yola çık. Polisimiz, anarşiye karşı, teröre karşı nasıl askeriyle, korucusuyla nasıl mücadele verdiyse, bundan sonra da mücadelesini verecektir. Zaman zaman hataları olabilir. Ama raporlara baktığımız zaman yaralananlar arasında 600'ü aşkın polisim var. Bir şehidim var. Başkomiserimi şehit edenler hesap verecek. Onun da hesabını soracağız. Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar. Böyle bir açılış töreninde bunları konuşmak istemezdim ama hatırlatmak durumundayım."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 7 ayrı noktadan yapılan canlı yayınlarla tesislerin toplu açılışını yaptı. Törene çevre illerden katılan vatandaşlar için ücretsiz ayran ve kumanya dağıtıldı. Kentte güvenliği sağlamak amacıyla 18 ilden takviye polis ekipleri geldi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Onlar Bu Ülkenin Başbakanına Küfredecek Kadar Alçaktırlar (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement