Erdoğan ve Barzani Diyarbakırlı 400 Çiftin Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ve Barzani Diyarbakırlı 400 Çiftin Nikah Şahidi Oldu

Erdoğan ve Barzani Diyarbakırlı 400 Çiftin Nikah Şahidi Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani, Diyarbakır'da 400 çiftin nikah şahidi oldu.

16.11.2013 19:27  Güncelleme: 19:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'da 400 çiftin toplu nikah törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Bakanlığınca 400 çiftin toplu nikahının kıyılması için Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Başbakan Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay ile bakanlar ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana katıldı.

Tören öncesi spor salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Çiftler ve yakınları ile vatandaşlar salona 2 noktadan yapılan üst aramasının ardından alındı. Başbakan Erdoğan ve beraberindekilerin salona gelişi öncesinde Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Müziği Topluluğu ve sanatçı Bedri Ayseli Türkçe ve Kürtçe parçalar seslendirdi.

Ayseli'nin Kürtçe söylediği bir parçaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve sanatçı Şivan Perver'in eşlik etmesi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türkçe ve Kürtçe sunum yapılan törende, 400 çiftten 3'ü sahneye alınırken diğer çiftler sahnenin önünde oluşturulan alanda oturdu. Daha sonra çiftlerin nikah şahitliği için Başbakan Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile milletvekili Zana sahneye davet edildi.

Törende, önce 3 çiftin nikahı, daha sonra diğer çiftlerin toplu nikahı kıyıldı.

Barzani törende Kürtçe yaptığı konuşmada, çiftlere şahitlik yaptığını belirterek, mutluluklar diledi. Zana ise Kürtçe, "Evet şahidim. Bu evlilikler ile barışın da şahitliğini yapıyorum" diye konuştu.

Bakan Eker ise Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada, bugün iki konu ile ilgili şahitlik yaptığını vurgulayarak, "Diyarbakır'da barış bayramına şahitlik yapıyorum. Sayın Başbakanımıza, misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kardeşlerimizin şahidi oldum, çiftlere iki cihanda saadet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Nikahtan sonra Başbakan Erdoğan ve Barzani, evlilik cüzdanlarını gelinlere vererek, çiftlere takı taktı. Ardından sahneye davet edilen Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da çiftlere takı taktı. Bu sırada Erdoğan'ın sanatçılar Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'i sahneye davet etmesi izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

- Perver ve Tatlıses çözüm sürecinin önemine vurgu yaptı

Sahneye çıkan sanatçılar Perver ve Tatlıses, Türkçe ve Kürtçe yaptıkları konuşmada, sık sık çözüm sürecinin önemine ve barışa vurgu yaptı.

Tatlıses, 10 yıl önce Diyarbakır'da düzenlenen nevruz kutlamasına katıldığını hatırlatarak aradan geçen sürede Diyarbakır'ın çok büyüdüğünü söyledi.

Perver, çiftlere, Başbakanın çocuk yapma tavsiyesine uymalarını isteyerek, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın dediği gibi çocuk yapın, çocuk. Evliliğin anlamı budur. Hayatın devamıdır. Bu güzel günde bir bayram, iki bayram umarım her zaman bayram olacak. Bu halk her zaman bayramların yüzünü görecek. Temennimiz barış, dostluk ve kardeşliktir. Biz de bunu yapanların hizmetindeyiz. Kim olursa olsun, destek çıkılmalı. Türk, Kürt kardeştir."

- Perver, Başbakan Erdoğan'a Kürtçe dua etti

Perver, çözüm ve barış sürecini başlatan Erdoğan'a Kürtçe dua etti. Tatlıses de barışın sağlanmasına yönelik çalışanlara her türlü desteği vereceğini belirterek, "Bu konuda kim taş üstüne taş koyarsa önünde eğilirim, barış ve çözüm sürecinin önüne kim engel olursa önüne gövdemi koyarım. Engel yok. Sürece koşarak gidelim" diye konuştu.

Düet sırasında sahneye çıkan vatandaşlardan Adil Aydın, cebinden çıkardığı Türk bayrağını sallayarak Perver ve Tatlıses ile halay çekti. Çok sayıda Kürtçe şarkı ile düet yapan Perver ve Tatlıses'e izleyiciler coşkuyla eşlik etti. Bazı gençler bulundukları tribünde halay çekti.

Çiftlerden Aziz ve Dilan Arslan, nikah törenlerine Başbakan Erdoğan, Barzani, Perver ve Tatlıses'in katılmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.

-Mesut Barzani

-Emine Erdoğan

-Fatma Şahin

-Şivan Perver

-İbrahim Tatlıses

-toplu nikah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan ve Barzani Diyarbakırlı 400 Çiftin Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement