"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Tutuksuz yargılanan Gürbüz Çapan."Tarafsız ve objektif değerlendirildiğinde eğer böyle bir örgüt varsa bu örgütün beni istemediği apaçık ortadadır".

11.06.2013 11:20

- Tutuksuz yargılanan Gürbüz Çapan:

"Tarafsız ve objektif değerlendirildiğinde eğer böyle bir örgüt varsa bu örgütün beni istemediği apaçık ortadadır"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ile tutuksuz yargılanan İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Adnan Bulut da hazır bulundu.

Kimlik yoklamasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 7 Haziran 2013 tarihli oturumda tutuklu sanık eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un savunmasını tamamlamasının ardından bazı avukatlar ile izleyicilerin alkışlamak suretiyle duruşma düzenini bozduklarına ilişkin jandarma görevlilerince 2 ayrı tutanak düzenlendiğini  söyledi.

Duruşmada rahatsızlığı nedeniyle savunma sırasında öncelik tanınan Gürbüz Çapan, akciğer yetmezliği sendromundan dolayı fazla oturamadığını belirterek, kısa bir konuşma yaptıktan sonra salondan ayrılacağını söyledi.

Beni bu davadan ayırın

Mütalaadaki kendisiyle ilgili iddiaları anımsatan Çapan, şunları kaydetti:

"Tarafsız ve objektif değerlendirildiğinde böyle bir örgüt varsa bu örgütün beni istemediği apaçık ortadadır. Belge ve dokümanlardan soruşturmada haberim oldu. Bende belge bulunmadı. Burada bir sürü yurttaş yargılanmaktadır. Bir iki tanesiyle merhabam vardır. Aramızda organik ilişkinin sözkonusu olmayacağı onların ve benim ifadelerindem anlaşılıyor. Bu davada sanık olmam, tanık olmam da söz konusu değil. Davada darbe girişiminden söz ediliyor. Benim karakola gidip çay içmişliğim dahi yok. Beraat de değil, ben bu davadan ayrılmak istiyorum. Bu davada yerim yok. Tek ilişkim Cumhuriyet gazetesine yardım etmektir. Gazete patronlarıyla bir kez görüşmemle irtibat kurulmaya çalışılmıştır. Dava nedeniyle 50 yaşından sonra 1,5 yılımı kaybettim. Çıkıp hakkımı aramayı da düşünmüyorum."

Duruşma, Çapan'ın avukatının savunmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement