Ergenekon Davasında Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Tahliye Yok

Ergenekon Davasında Tahliye Yok

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nda mahkeme, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

24.08.2012 20:09  Güncelleme: 10:26

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 65'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nda mahkeme, aralarında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da bulunduğu tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. Aylık tutukluluk incelemesini yapan mahkeme, "Tutuklu sanıklar haklarında tutuklamayı gerektirir mevcut somut delillerin bulunması, sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, bu nedenlerle atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunan tutuklu sanıklar haklarında daha hafif koruma tedbiri olan adli kontrol tedbiri uygulanmasının yetersiz kalacağı" gerekçesiyle tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DUYGU DİKMENOĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme ayrıca sanık ve avukatların taleplerine ilişkin de ara kararlarını açıkladı. Mahkeme 13 Ağustos 2012 tarihli duruşmada izleyiciler arasında bulunan tutuklu sanık Tuncay Özkan'ın kız arkadaşı Duygu Dikmenoğlu'nun mahkeme heyetine yönelik sarf ettiği iddia edilen "Yazıklar olsun, yazıklar olsun" şeklindeki sözleriyle ilgili gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

"YAKIN TEMASTA BULUNMAK SURETİYLE GÖRÜŞMEYE" SUÇ DUYURUSU

Mahkeme, 7 Ağustos 2012 tarihli duruşmada Mahkeme Heyetinin beklendiği esnada, bir kısım sanık avukatları Yiğit Akalın ve Hüseyin Ersöz'ün masanın üzerinden atlamak suretiyle sanık bölümüne geçerek başka suçtan tutuklu sanık Yalçın Küçük ile, 9 Ağustos 2012 tarihli duruşmada öğle arası verildiği sırada bir kısım sanıklar avukatı Serkan Günel'in aynı şekilde sanıklardan Levent Göktaş ve Tuncay Özkan ile yakın temasta bulunmak suretiyle görüştükleri, uyarılara rağmen görüşmeye devam ettikleri salondaki jandarma görevlilerince tutulan tutanaklardan anlaşıldığından gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

1 ORDUDAN DANIŞTAY SALDIRISI TALEBİ

Mahkeme, 5, 10, 1 1 Mayıs 2006 tarihlerinde meydana gelen Cumhuriyet Gazetesine bomba atma eylemleri ve 17 Mayıs 2006 tarihinde meydana gelen Danıştay baskını olayda kullanılan silahlarla ve bombalarla ilgili sanıklar Alparslan Arslan ve diğer sanıklarla ilgili herhangi bir istihbari bilgi ve belge olup olmadığının arşiv araştırması da yapılarak bildirilmesi için İstanbul 1. Ordu Komutanlığına müzekkere yazılmasına hükmetti.

AYHAN ÇARKIN SORUŞTURMASINDAKİ İFADE İSTENDİ

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine müzekkere yazılarak Ayhan Çarkın'ın ifadeleri doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Nesimi Soner Dedeoğlu'nun ifadesinin gerekli güvenlik önlemi alınarak gönderilmesinin istenmesine karar veren mahkeme, tutuksuz sanık Emrah Gönenci'nin tüm aramalara rağmen kendisine ulaşılamadığından savunmadan kaçtığının anlaşıldığını belirterek hakkında savunmasının alınarak serbest bırakılması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

SAVCI ÖZ CİNAYETİ MERCEK ALTINDA

Mahkeme daha önce, 1978 yılında faili meçhul cinayete kurban giden Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz'ün öldürülmeden önce hazırlığını yaptığı Kontrgerilla Soruşturmasına dair evrakların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenmesine hükmetmişti. Bugünkü ara kararında ise mahkeme istenen evrakların eşi emekli Hakim Sezen Öz ile irtibata geçilerek varsa kendisindeki örneklerin gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

GENELKURMAYA MİT ŞEMASI SORULDU

Davanın tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz'in talebiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'e 10 Temmuz 2003 ve 2006 tarihlerinde teslim edildiği belirtilen MİT'in hazırladığı Ergenekon şeması ile ilgili olarak Özkök tarafından karargaha herhangi bir CD, kitapçığın veya belgenin verilip verilmediği, verilmiş ise bu konuda tutanak tutulup tutulmadığının, daha sonra kitapçığın ve belgelerin imha edilip edilmediğinin sorulmasına, teslim tutanağı ve imha tutanağı tutulmuş edilmiş ise bu tutanaklarında onaylı suretlerinin istenmesine, yazılacak yazıya tanık Hilmi Özkök'ün aşamalardaki ifade örneklerinin onaylı suretlerinin eklenmesine karar verdi. Ergenekon davası 3 Eylül Pazartesi günü görülmeye başlanacak. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement