Erzincan'da Buğday Meydanı Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Buğday Meydanı Yenileniyor

Erzincan\'da Buğday Meydanı Yenileniyor

Erzincan Belediyesinin 3 aşamada yürüttüğü Buğday Meydanı Yenileme Projesinde ilk iki etap tamamlandı.

27.12.2013 09:04

1. Etap olarak orta pistlerin birleştirilmesi ve yolların yenilenmesi akabinde 2. Etap olarak iş yerleri inşasında da sona gelindi.

Bölgede incelemelerde bulunan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mehmet Şireci, Belediye Meclis Üyesi Hasan İşcan, Ziraat Odası Başkanı Fethi İçer, müteahhit firma yetkilileri, projenin mimar ve mühendisleri çalışmaları yerinde incelediler. Belediye İmar Müdürlüğü Mimarı Berna Özarslan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Çakır yaptığı açıklamada çalışmaların 2 -3 hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu alanda ilk başta dört pist varken, yaptığımız ilk çalışma ile bu pistleri birleştirdik. Ortadan geçen dört adet yolu kaldırarak pistin etrafındaki yolu genişlettik. İkinci aşamada pistin üzerine 36 işyeri, bir büyük işyeri ve üzeri kapalı 4 köylü pisti inşa ettik. Bu çalışmalar sona ermek üzere. Çalışmanın üçüncü aşamasında ise çevredeki işyerlerinin dış cephelerinin yenilenmesini planladık. Buğday Meydanı şehrimize yakışır bir kimlikle Erzincan'ın en eski ve geleneksel alışveriş merkezi olarak yeniden dizayn edildi. Şehrimize hayırlı olsun.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzincan'da Buğday Meydanı Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement