Erzurum'daki "Çekte Sahtecilik ve Dolandırıcılık" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki "Çekte Sahtecilik ve Dolandırıcılık" Davasında Karar

Erzurum\'daki "Çekte Sahtecilik ve Dolandırıcılık" Davasında Karar

Erzurum'da sahte çek karşılığında hayvan ticareti yapmak suçundan yargılanan 3 sanığa, 9'ar yıl hapis cezası verildi

03.12.2013 17:14

Erzurum'da sahte çek karşılığında hayvan ticareti yapmak suçundan yargılanan 3 sanığa, 9'ar yıl hapis cezası verildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına sanıklar Cengiz Polat, Ömer Acar ve Osman Kantarcıoğlu katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların suç tarihinde şikayetçilerin ikamet ettiği köye giderek büyükbaş hayvan satın aldıklarını, bunun karşılığında kendilerine ait olmayan karşılıksız çeki de mağdurlara verdiklerini söyledi.

Sanıkların üzerilerine atılı "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarını işlediklerinin, yapılan yargılama ve toplanan delillerden anlaşıldığını ifade eden Ayyayla, bu kapsamda cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Polat, Acar ve Kantarcıoğlu'nu "dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 9'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca, sanıkların 19'ar bin lira para cezası ödemesine de hükmetti.

Olay

Erzurum'un Horasan ilçesinin Hacıahmet köyünde 15 Aralık 2006'da sanıklar Cengiz Polat, Ömer Acar ve Osman Kantarcıoğlu, Ali Çinici ve Cemal Yemen'den aldıkları 17 adet büyükbaş hayvan karşılığında "sahte çek vermek ve dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki 'Çekte Sahtecilik ve Dolandırıcılık' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement