Erzurum'daki Darp ve Tecavüz Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Darp ve Tecavüz Davası

Erzurum\'daki Darp ve Tecavüz Davası

Öğretmen A. K'yi darbederek tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi Mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların her birine ağırlaştırılmış müebbet ve 19 ile 32 yılı arasında değişen hapis cezaları istedi

16.09.2013 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pasinler ilçesinde öğretmen A. K'yi darbederek tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 16'inci duruşmaya, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve mazeret bildiren sanıklar Ümit A. ve Kadir N, duruşmaya katılmazken, sanık ve mağdur öğretmenin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Haklarında "Kasten öldürmek, bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve "nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı" suçlarından ise 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenen sanıkların avukatları, savunmalarında, müvekkillerinin cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerini talep etti.

Savunmaların ilk aşamasının tamamlandığını ifade eden Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım'dan davaya ilişkin mütalaasını sunmasını istedi.

Savcı Yıldırım mütalaasında, dosya kapsamına göre, "her iki sanığın iştirak halinde mağdur A.K'ye karşı silah ve cebir kullanarak cinsel saldırı amacıyla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişiyle silahla cinsel tacizde bulunarak mağdurun ruh sağlığını bozdukları, cinsel saldırı suçunu kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs, silahla birden fazla kişi ile birlikte nitelikli gasp suçlarını işledikleri kovuşturma dosyasından anlaşıldığından" sanıkların her birine ağırlaştırılmış müebbet ve 19 ile 32 yılı arasında değişen hapis cezası istedi.

Sanık avukatları, savcı Yıldırım'ın mütalaasına karşı son savunmaları için mahkemeden ek süre talebinde bulundu.

Duruşmaya gelmeyen sanıkların bir dahaki duruşmaya getirilmeleri için Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne müzakere yazılmasına karar veren mahkeme, sanıkların bir dahaki duruşmada son savunmalarını yapabilmeleri için dava dosyanın bir suretinin cezaevi idaresi aracılığıyla sanıklara iletilmesine ve tahliye taleplerinin reddine karar vererek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Pasinler ilçesinde, 6 Nisan 2011'de Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni A.K, okul çıkışında kafasına taş vurularak darbedilmiş, olayla ilgili soruşturma kapsamında 5 Mayıs 2011'de gözaltına alınan Kadir N. ve Ümit A, Pasinler Sulh Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklanmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Darp ve Tecavüz Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement