Eski CHP'li Değer, 'HDP Tabanının Israrıyla' AK Parti'den Aday Oluyor - Son Dakika
Güncel

Eski CHP'li Değer, 'HDP Tabanının Israrıyla' AK Parti'den Aday Oluyor

Eski CHP\'li Değer, \'HDP Tabanının Israrıyla\' AK Parti\'den Aday Oluyor

CHP Eski Genel Başkan yardımcısı Mesut Değer, "HDP tabanının ısrarı nedeniyle AK Parti'den Diyarbakır Milletvekilliği için aday adayı başvurusu yapacağım." dedi.

03.03.2015 10:07  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, AK Parti'den Diyarbakır Milletvekilliği için aday adayı başvurusu yapacağını söyleyip "11 yıl boyunca siyaset yaptığım CHP'den Ak Partiye geçişim kendi tabanım ve Diyarbakır ile Bingöl bölgesindeki Zazalar'ın talebi doğrultusunda olmuştur." dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE YOLLARI AYRILDI

CHP'de, Diyarbakır Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşamayınca 11 yıl siyaset yaptığı partiden ayrılan Mesut Değer, bugün AK Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapacağını söyledi.

"HDP'Yİ DESTEKLEMELERİNE RAĞMEN..."

Değer, CHP'den, 'Dersim özürü', 'Çözüm sürecine' destek vermesi ve CHP'nin 'Paralel yapı' ile kurduğu ittifaklara karşı çıkması nedeniyle uzaklaştırıldığını öne sürerek şöyle dedi:

"Uzun süredir Diyarbakır ve Bingöl bölgesindeki Zazaların ileri gelenleri ve muhtarlar ile görüşmeler yaptım. Bunlar taban olarak yüzde 65 HDP'yi desteklemelerine rağmen bana Ak Parti'den aday olmamı ve muhakkak hizmet için Meclis'te olmam gerektiğini söylediler. Ben de bunun üzerine 'Çözüm süreci', yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin tartışıldığı yeni dönemde mecliste olmam gerektiğine kanaat getirerek karar verdim ve bugün başvurumu yapacağım."

PKK'DA BULUNAN KARDEŞİNİN ÖLDÜĞÜ 21 YIL SONRA AÇIKLANMIŞTI

Diyarbakır'da, AK Parti'den Milletvekilliği adaylığı için başvuru yapacak olan eski CHP'li Mesut Değer'in PKK içerisinde faaliyet gösteren kardeşi Metin Değer'in 1993 yılı Ekim ayında Diyarbakır kırsalında çıkan bir çatışmada öldürüldüğü PKK tarafından 21 yıl sonra geçen yıl açıklanmıştı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Değer ailesine mektup da gönderip başsalığında bulunurken, eski Milletvekili Değer, 21 yıldır haber alamadıkları kardeşi için merkez Sur İlçesi Saraykapı'da taziye çadırı kurup taziyeleri kabul etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski CHP'li Değer, 'HDP Tabanının Israrıyla' AK Parti'den Aday Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • TUT: ARKADAŞ BEN HER ZAMAN DERİM KÜRTLERE GÜVENMİYECEKSİN HEP KAYGAN ZEMİNDE OYNARLAR. 8 11 Yanıtla
  • A.OSMAN: AKP PKK GİZLİ İTTİFAKI VAR DENİYORDU ANCAK KİMSE BUNA İHTİMAL VERMİYORDU. . BAKSIN GERÇEKLER GÜN GİBİ ORTAYA ÇIKIYOR. . . HDP PARTİ OLARAK SEÇİME GİRİYOR, YÜZDE ONU  AŞAMAYACAĞINI BİLDİĞİ HALDE NİYE GİRİYOR. . ALACAĞI 60 YETMİŞ MİLLETVEKİLİNİ AKP DEN HÜLLE YOLU İLE YANI GİZLİ ANLAŞMA İLE SEÇTİRECEK. . BARAJI GEÇEMESE DE, HÜKÜMETE ORTAK OLACAK. . AMA NASIL, HDP YE YAKIN ADAYLARI PAZARLIK YOLU İLE, AKP DEN ADAY GÖSTEREREK. . İŞTE SOMUT ÖRNEĞİ. . . 9 7 Yanıtla
  • çççç: zazalar asimile olmağa çok yakın kendilerini kürt değilmiş gibi türk yalakası olmuşlar 9 6 Yanıtla
  • Zaza23: Vatana ihanet eden ve ihanet düşüncesinde olan kim varsa Allah fırsat vermesin. 10 2 Yanıtla
  • ata: Menfaat için herkes akp ye gecmis 9 2 Yanıtla
  • Hasan: Demokrasimi Istiyorsunuz Dikta Rejimmimi Yani Ona Göre Oy kullanin. Tek Adam Diktasina Tek Care HDP nin Baraji Gecmesi Baska Yolu Yok. Yoksa Iran Veya Suudiarabistan Oluruz. Kadinlarin Hayati Biter Zaten Fazlada Haklari Yok. . . . . . . . . 5 6 Yanıtla
  • mes süt: danglak değer senden hiç bir şey çıkmaz. sen hdp'ye ihanet ettin. chp'ye ihanet ettin. akp'ye mi ihanet etmeyeceksin. sana yer veren de senin kadar tabanına karşı ihanet içinde olacaktır. lakin senin mayan bozulmuş. 11 0 Yanıtla
  • AmedLy: Hdp mi önerdi yalana bak Zırttt 10 0 Yanıtla
  • ozi: para lazım olmuştur . . . . . 9 0 Yanıtla
  • amed serhildan: Ya git işine diyarbakir zazalari vs bunlarin çoğu zaten akp ci hdp li olan yok. Zaten yurekten hdp li olan asla git akp den aday ol demez ve asla desteklemez. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement