"Fal Dolandırıcıları"Na 141 Yıla Kadar Hapis Talebi - Son Dakika
Güncel

"Fal Dolandırıcıları"Na 141 Yıla Kadar Hapis Talebi

"Fal Dolandırıcıları"Na 141 Yıla Kadar Hapis Talebi

"fal baktıkları, cin çıkardıkları, gelecekle ilgili bilgi verdikleri" iddiasıyla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişi hakkında 141 yıl 3'er aya kadar hapis talebiyle dava açtı.

15.02.2013 11:16

Barış Kılıç - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,

"fal baktıkları, cin çıkardıkları, gelecekle ilgili bilgi verdikleri" iddiasıyla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişi hakkında 141 yıl 3'er aya kadar hapis talebiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in iddianamesinde, şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yağma, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" ve "icbar suretiyle irtikapla" suçlandı.

Suç örgütünün, "fal baktırmak, cin çıkarmak, gelecekleriyle ilgili bilgi almak gibi sebeplerle gelen kişilerden yüksek miktarda para aldıkları" ifade edilen iddianamede, "örgüt üyelerinin, özellikle eşinden boşanmış, dul ve zengin, sorunları nedeniyle kolayca etki altına alınabilecek kadınları hedef seçtikleri" belirtildi.

İddianamede Havva K, Perihan Ö. ve Hasan Ö'nün çıkar amaçlı suç örgütünün

"kurucu-yöneticisi", Metin Ş'nin "yönetici", Filiz Pınar K. ve Pınar E'nin

"örgüt üyesi", polis olan şüpheli Hüseyin Y'nin ise "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen" konumunda olduğu ileri sürüldü.

Şüphelilerden özellikle Filiz Pınar K'nın, fal baktırmak isteyen kişilerin sorunlarını önceden öğrenerek, fal bakan Perihan Ö. ve "mehdi" lakaplı Metin Ş'ye aktardığı anlatılan iddianamede, sanıkların böylece kendilerine başvuranların sorunlarını ve şahsi bilgilerini fal bakma esnasında bildikleri algısı oluşturdukları kaydedildi.

Metin Ş'nin, gelen kişilere, "manevi anlamda bazı işlemler yapacağını" söyleyerek, örgüte para kazandırdığına yer verilen iddianamede, Pınar E'nin de

"inandırıcılık sağlamak için Metin Ş'nin gelip giden bir müşteri gibi gösterildiği" aktarıldı.

"Suç örgütü yöneticisi" Perihan Ö'nün bazı internet siteleri bulunduğu bildirilen iddianamede, "Perihan Ö'nün, manevi yönden üstün bir kişi izlenimi vermek amacıyla" www.medyumperihan.com sitesinde, "Değerli Kardeşlerim; çok küçük yaşlarda yaşadığım olağanüstü şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk rüzgar esmesiyle bir ormanın içerisinde ağaçların zikir yaptığını hissetmekle birlikte gözlerimle gördüğüm, kulaklarımla duyduğum Allah diyen, zikreden ağaçlarla başlamıştır. Daha ben 10 yaşındayken..." cümleleri bulunan yazıya yer verdiğine dikkat çekildi.

-"Yarı fiyata sattığı 8 arsa parası"-

İddianamede, 1993'te eşini kaybeden ve 2 çocuğuyla yaşayan A.K. adlı kadının şüphelilerden bazılarıyla temas kurduğu ve sıkıntılarını aktardığı bildirildi. Şüphelilerin A.K'den, "feyiz yüklemek" ve "büyüleri çözmek" için önceleri her defasında 500 ile 10 bin lira arasında maddi değeri olan eşyalarını aldıkları anlatılan iddianamede, şüphelilerin, ilerleyen süreçte kimliklerini gizleyerek kadına tehdit telefonları açtıkları ve kadını korkutup, 910 bin lirasını aldıkları ifade edildi. İddianamede, müşteki kadının, bu parayı çıkarabilmek için eşinden kalan 8 arsayı değerinin yarı fiyatına sattığı aktarıldı.

Suç örgütünün, 2007'de kızı kaza geçiren ve bunun ardından eşinden boşanan A.G. adlı kadınla müşteki A.K. aracılığıyla irtibat kurduğu bildirdi. A.G'nin, Perihan Ö'nün Kızılay'daki yerine gittiği, Perihan Ö'nün burada kadına

"geçmişiyle ilgili bazı olaylardan bahsettiğini, büyü olduğunu ve bunu bozmak için alacağı malzemelere 25 bin lira gerektiğini söylediği" anlatılan iddianamede, A.G'nin de bankadan 25 bin lira çekerek Perihan Ö'ye verdiği belirtildi.

Bir süre sonra Perihan Ö. ve Hasan Ö'nün müşteki A.G'nin evine giderek

"değerli ziynet eşyalarını" sordukları, müştekinin olmadığını söylemesi üzerine bu defa, "Senin koltuklarında domuz yağı var. Sana büyü yapmışlar. Bunların çözülmesi için bu koltukların yakılması lazım" dedikleri savunuldu. A.G'nin, beraber yapmaları halinde koltukları yakmayı kabul edeceğini söylediği, şüphelilerin ise "Biz bunu dergahta yapacağız. Sen dergaha giremezsin" dediği ifade edilen iddianamede, A.G'nin bunu kabul etmemesi üzerine Özdemir çiftinin evden ayrıldığı kaydedildi.

Bir başka gece Hasan Ö'nün müştekinin evine bir petek bal getirerek, "Bu balı yiyeceksin, senin iş çözülecek" dediği bildirilen iddianamede, A.G'nin balın parası olarak 150 lira verdiği, Hasan Ö'nün daha fazla para istediği, verilmeyince de kızarak evden ayrıldığı, böylece sanıkların A.G'yi 25 bin 150 lira dolandırdıkları ifade edildi.

İddianamede, eşinden ayrı olan ve oğlunun sağlık sorunları bulunan A.G.A. adlı kadının sanıklardan Pınar Filiz K'nın yanına gittiği, burada sanık Havva K. ile tanıştığı anlatıldı. Havva K'nın, "kendi çocuğunun da sorunları bulunduğu ve kendisine bir mehdinin yardımcı olduğuna" ilişkin sözlerine inanan A.G.A'nın, Havva K'dan yardım istediği ifade edilen iddianamede, müşteki kadının Havva K. aracılığıyla "Mehdi" lakaplı Metin Ş'ye gittiği bildirildi.

Metin Ş'nin, A.G.A'ya, "Evinizde büyü var. Bunun okunması çok zor. Bu nedenle senin için 21 gün aralıksız arkadaşlarımla birlikte okumamız gerekiyor" dediği ve 5 bin lirasını aldığı aktarılan iddianamede, Pınar Filiz K'nın A.G.A. hakkında öğrendiklerini Havva K'ya, onun da Metin Ş'ye aktardığı, Metin Ş'nin böylece hakkındakileri biliyormuş gibi görünerek, A.G.A. karşısında inandırıcı göründüğü ifade edildi.

İddianamede müşteki veya mağdur olarak adı geçenlerden B.K. adlı kadının benzer yöntemlerle 24 bin, Y.U'nun 200, F.K'nin 3 bin, S.S'nin 60, M.M'nin 2 bin, Ö.G'nin ise 120 lira dolandırıldığı öne sürüldü.

-3 sanık için 141 yıl 3'er ay hapis talebi-

Havva K, Perihan Ö. ve Hasan Ö'nün, "örgüt yöneticisi" olmaları nedeniyle örgüt faaliyeti kapsamında işlenen bütün suçlardan sorumlu tutularak, 22 yıl 6'şar aydan 141 yıl 3'er aya kadar mahkumiyetleri istendi.

"Örgüt yöneticisi" olduğu ileri sürülen Metin Ş'nin aynı gerekçelerle 14 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya, "örgüt üyeliğiyle" suçlanan Filiz Pınar K'nın 11 yıldan 52 yıla, Pınar E'nin 3 yıl 6 aydan 15 yıl 3 aya, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" savunulan Hüseyin Y'nin ise 5 yıl 6 aydan 13 yıla kadar hapsi talep edildi.

Şüpheliler, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Fal Dolandırıcıları'Na 141 Yıla Kadar Hapis Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement