Fethiye'de depremle ilgili eğitim semineri verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fethiye'de depremle ilgili eğitim semineri verildi

Fethiye\'de depremle ilgili eğitim semineri verildi
08.03.2020 16:40

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi, depremle ilgili eğitim semineri verdi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi, depremle ilgili eğitim semineri verdi.

Belediye ile iş birliğinde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, toplanma alanları, mahalleler ve toplanma alan koordinatları anlatıldı.

AKUT gönüllüsü Argun Derkut, yaptığı konuşmada deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerin önemini belirterek, bilinç oluşturularak depremin verdiği zararların minimuma indirilebileceğini vurguladı.

"Felaket başa gelmeden önce koruyucu ve kollayıcı tedbirler almak gerekir. Başa geldikten sonra 'ah' 'vah' demenin hiçbir faydası yok." diyen Derkut, önce binaların yapısal tedbirlerini almak gerektiğini aktardı.

Derkut, daha önce okullara ve yerleşik yabancılara da eğitim verildiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de depremle ilgili eğitim semineri verildi - Son Dakika


Advertisement