Fidanlara Asılan İsim Yazılı Plakalar Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Fidanlara Asılan İsim Yazılı Plakalar Yakıldı

Fidanlara Asılan İsim Yazılı Plakalar Yakıldı

Fethiye'de yeni oluşturulan "Özgürlük Parkı"na dikilen fidanlara asılan isim plakaların yakıldığını iddia eden bir grup, olayı protesto etti.

20.11.2013 22:06  Güncelleme: 08:36

Fethiye'de yeni oluşturulan "Özgürlük Parkı"na dikilen fidanlara asılan isim plakaların yakıldığını iddia eden bir grup, olayı protesto etti.

Fethiye Belediyesi tarafından Babataşı Mahallesi'ndeki alana yapılan parka geçtiğimiz hafta dikilen çınar fidanlarına, Gezi Parkı olaylarında yaşamlarını yitiren 7 kişinin ismi plakalara yazılarak asıldı.

Fidanlara asılan plakaların bulundukları yerden çıkarılarak yakıldığını iddia eden bir grup vatandaş, olayı protesto etmek için Özgürlük Parkı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Kır, "Bu saldırıyı özgürlüğe ve yaşamlarını yitirenlerin temsil ettiği direnişe olan hazımsızlık" olarak yorumladıklarını söyledi.

Plakaları yeniden asmak için bir araya geldiklerini ifade eden Kır, "Siyasi bir saldırı olarak gördüğümüz bu olayın peşini bırakmayacağız. Çünkü yapılanların nefret suçu kapsamında olduğunu düşünüyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunup ne olursa olsun ağaçlarımızı yaşatacağız" dedi.

Gruptakilerden avukat Bora Sarıca ise yaşanan olayın birkaç plakanın yakılmasından öte farklı boyut taşıdığını öne sürdü.

Özgürlük Parkı'nda "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçu işlendiğini ileri süren Sarıca, şöyle konuştu:

"Burada ölünün hatırasına saygısızlık suçu işlendi. Bu insanlar, savundukları düşünce için hayatlarını kaybetti. İnsanların ölüsününün dahi hazmedilememesi hiçbirimizin kabul edebileceği bir olay değildir. Bu konuda savcılık nezdinde şikayetlerimizi yapacağız. Konunun takipçisi olup, mücadelemizi devam ettireceğiz."

-feth

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fidanlara Asılan İsim Yazılı Plakalar Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement