Film Gibi Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Film Gibi Uyuşturucu Operasyonu

Film Gibi Uyuşturucu Operasyonu

Çorum polisi tarafından lüks ciplerle Avrupa ülkelerine uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi, film gibi bir operasyonla yakalandı.

13.02.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum polisi tarafından lüks ciplerle Avrupa ülkelerine uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi, film gibi bir operasyonla yakalandı.

Operasyonda Doğu illerinden Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen ve piyasa değeri 50 milyon TL olan 393 adet paket halinde 200 kilo 613 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan iki zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Doğu illerinden Avrupa ülkelerine lüks ciplerle uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen

polis ekipleri, iki ayrı aracı takibe aldı. Yaklaşık 36 saat süren çalışmanın ardından iki ayrı araca operasyon düzenleyen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, L.K. ve E.K. isimli şahısları gözaltına aldı. Şahısların kullandığı lüks ciplerde arama yapan polis ekipleri, 393 paket halinde 200 kilo 613 gram eroin maddesi ve uyuşturucu maddelerini preslememek için kullanılan kalıp makinesi ele geçirdi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgularında eroin maddesini Doğu illerinden temin ettikleri, ele geçirilen uyuşturucu maddenin Avrupa ülkelerine sevk ettiklerini tespit edildi.

Haklarında "Uyuşturucu ticareti yapmak, bulundurmak, nakletmek ve kullanmak" iddiasıyla haklarında yasal işlem yapılan sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum POLİSİNDEN SON AYLARDA BAŞARILI OPERASYONLAR

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından son aylarda yapılan operasyonlarda uyuşturucu tacirleri ve kaçakçılara büyük darbe vuruldu. Son 6 ayda yapılan farklı operasyonlarda 487 bin 809 sigara, 863 gram metamfetamin, 109 kilogram kubar esrar, 50 gram toz esrar, 159 bin litre kaçak akaryakıt, 38 bin 857 gram gümrük kaçağı altın ele geçirildi.

Garnizon Komutanı Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve KOM Şube Müdürü Yasin Murat Yeni ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Vali Nurullah Çakır, "Gelin insan olun. Hangi suç sur örgütü veya organizasyonları içerisinde olursanız olun, konumunuzu değiştirmek ve bu yoldan vazgeçmek sizin elinizde. Değilse bir gün mutlaka suçla mücadele eden sağ duyulu, insanlığın bütünüdür bir gün onların elleri yakasında olacaktır. Bundan kurtuluş yok. Yakalananlarda hangi alanda olursa olsun biz

bunu görüyoruz. Bir defa gözden kaçıyor, iki defa gözden kaçıyor. Ama mutlaka ele geçiyor. Bu özenti içerisinde olanlarında, suç işleme özelliği içerisinde olanlarında bunu ısrarla bilmelerini rica ediyorum. İnsanlığa yararlı yöntemlerle elde edilecek bir görev iş onları bekliyor" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Film Gibi Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement