Fırat Kalkanı'nda 2 Işid Hedefi Daha Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı'nda 2 Işid Hedefi Daha Vuruldu

Fırat Kalkanı\'nda 2 Işid Hedefi Daha Vuruldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 IŞİD hedefinin daha vurulduğu belirtildi.

11.09.2016 23:25

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 IŞİD hedefinin daha vurulduğu belirtildi.

TSK'nın, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki son durum hakkında açıklama yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada 2 IŞİD hedefinin daha vurulduğu belirtilerek "Ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmekte" olduğu ifade edildi ve bu akşam saat 19.00'a kadar meydana gelen gelişmeler aktarıldı. Buna göre, Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 2 DEAŞ terör örgütü hedefine toplam 7 Fırtına obüsü mermisi atılarak, toplamda 516 hedefe 2.223 atım yapılmış olduğu bildirildi.

SİVİLLERE KARŞI AZAMİ HASSASİYET

TSK açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon Güçleri tarafından, hava harekatı icra edilmemiştir.

Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı'nda 2 Işid Hedefi Daha Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement