Fiskobirlik'de Genel Kurul Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Fiskobirlik'de Genel Kurul Heyecanı

Fiskobirlik\'de Genel Kurul Heyecanı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Fiskobirlik) 2010-2011 İş Yılı Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

14.01.2012 13:03

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Fiskobirlik) 2010-2011 İş Yılı Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Fiskobirlik iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi A.Ş. (EFİT) Sosyal Tesisleri'nde yapılan seçimli Mali Genel Kurula CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz, Giresun Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, eski yönetim kurulu başkanları ve üyeleri ile delegeler katıldı.

Ordu Delegesi Engin Tekin'in divan başkanlığını yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, genel kurulun, fındık, üretici ve birlik açısından hayırlara vesile olmasını diledi, "Umarım bu kongrede kazanan üretici, fındık ve Fiskobirlik olur. Kongrenin amacı Fiskobirlik'in geçmişini değerlendirmek, geleceğini belirlemek" dedi.

Genel Kurul'da söz alan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız da, fındığa ve Fiskobirlik'e devlet desteği istedi. 2012 yılının BM tarafından Kooperatifler Yılı ilan edildiğini kaydeden Yıldız, "Bu bizim için bir fırsat, dönüm noktası olsun. Hükümet BM'nin tavsiyesine uyarak Fiskobirlik'e destek olmalı, birliğin yeniden yapılandırılıp fındık konusunda yeniden etkili olmasını sağlamalı. Üreticinin hakkını korunması için hareket etmeli" diye konuştu.

Genel kurulda daha sonra 2010-2011 İş Yılı Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okundu, Bilanço Envanter ve Gelir-Gider farkı hesapları incelendi ve onaylandı. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibra edildiği genel kurulda, 2011-2012 İş Yılı Bütçe ve Çalışma Programı görüşülerek karara bağlandı, Fiskobirlik'in EFİT A.Ş.'de bulunan hisselerinin Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'ye satışı kabul edildi.

Delegelerin konuşmaları ile devam eden genel kurulda öğleden sonra da yönetim kurulu seçimi yapılacak. Seçimde, Lütfi Bayraktar ile Bulancak Ziraat Odası Başkanı ve Genel Kurul delegesi Recep Yakar Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı için çekişiyor.

HK-(TM/AAA) - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fiskobirlik'de Genel Kurul Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement