Fransa'da Hitler'in Eşyaları, Açık Artırmadan Geri Çekildi - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Hitler'in Eşyaları, Açık Artırmadan Geri Çekildi

Fransa\'da Hitler\'in Eşyaları, Açık Artırmadan Geri Çekildi

Fransa'da Hitler'e ait olduğu belirtilen ve açık artırmayla satışı planlanan özel eşyalar gelen tepkiler üzerine müzayededen çekildi.

14.04.2014 17:14  Güncelleme: 20:19

Fransa'da Hitler'e ait olduğu belirtilen ve açık artırmayla satışı planlanan özel eşyalar gelen tepkiler üzerine müzayededen çekildi.

"TARİHE SAYGI VE AHLÂKİ DEĞERLER AÇISINDAN KALDIRDIK"

Fransa'da açık artırma ile satışları düzenleyen kuruluş Gönüllü Satışlar Konseyi (CVV),  müzayede evinin 26 Nisan'da Paris'te düzenleyeceği açık artırmada, Hitler ve Nazi rejimi sırasında hava kuvvetleri komutanlığı ile polis ve ekonomi bakanlığı görevinde bulunmuş Hermann Goering'e ait özel eşyaları açık artırmadan çektiğini açıkladı. Söz konusu özel eşyaların açık artırmadan çekilmesi için girişimde bulunan Kültür Bakanı Aurelie Filipette, müzayede evinini kararını "tarihe saygı ve ahlaki değerler açısından memnunlukla karşıladığını" söyledi. 

MUSEVİ DERNEKLER DE TEPKİLİ

Açık artırma ile satışları ile düzenleyen CVV Başkanı Catherine Chadelat, "Müzayede evi, toplumun bir kısmı tarafından şok edici bulunabileceği için özel objeleri açık artırmadan geri çekti"dedi. Hitler ve Goering'e ait olduğu belirtilen bazı eşyaların açık artırmada satışı ile ilgili haberler, Musevi derneklerin de tepkisine yol açmıştı. Musevi dernekler, Kültür Bakanlığı, valilik ve emniyet müdürlüğü nezninde söz konusu açık artırmanın yasaklanması için girişimde bulunmuştu. "Vernot de Pas" isimli müzayede evi tarafından düzenlenen açık artırmada, Hitler ve Goerign'in Alpler bölgesinde birbirlerine komşu iki malikanede bulunan yaklaşık 40 parça özel eşyanın satılması planlanıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Hitler'in Eşyaları, Açık Artırmadan Geri Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement