Gaziantep'te terör örgütü El-Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
Afganistan ve Pakistan'daki çatışma bölgelerine "Eleman ve para temin ettikleri" iddia edilen kişileri takibe alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenledi.
Bu çerçevede Güzelvadi, 25 Aralık, Konak ve Karşıyaka mahallelerinde belirlenen 7 ayrı adrese, TEM ekipleri ve özel harekat polislerinin de katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda örgütün Gaziantep sorumlusu olduğu iddia edilen A.B'nin de aralarında bulunduğu 7 zanlı gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasak yayın ele geçirildi, şüphelilerin bilgisayarlarına da el konuldu.
Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
Muhabir: Orhan Çiçek - Adem Yılmaz
Yayıncı: İsmail Fidan/ J.Jale Müminoğlu - GAZİANTEP
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'te El-Kaide Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.