Gazipaşa'da Susuz Köye Klor Makinesi Taktılar - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da Susuz Köye Klor Makinesi Taktılar

Gazipaşa\'da Susuz Köye Klor Makinesi Taktılar

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı üzerine, İl Özel İdaresi Antalya genelindeki tüm su depolarına güneş enerjili su klorlama cihazları takmaya başladı.

20.07.2012 17:14

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı üzerine, İl Özel İdaresi Antalya genelindeki tüm su depolarına güneş enerjili su klorlama cihazları takmaya başladı. Bu kapsamda Gazipaşa ilçesinde 33 su deposuna klorlama cihazı takan İl Özel İdaresi, su olmayan depolara da güneş enerjili klorlama makineleri taktı.

Kızılgüney Köyü Muhtarı Bayram Kaya, cihaz takılırken kendisini firma yetkililerinin aradığını, bunun üzerine su deposunun olduğu bölgeye gittiğini belirtti. Köydeki su deposunun 20 yıldır kullanılmadığını belirten Kaya, "Köyümüze 20 yıl önce su şebekesi döşediler. Şebekenin yüzde 90'ı tamamlandı ancak su olmadığı için şebeke faaliyete geçmedi. Aradan geçen zamanda şu şebekesi çürüdü gitti. Geçen günlerde bir ekip köyümüze gelerek Çekiçli Mahallesi'nde bulunan su deposuna güneş enerjisiyle çalışan klorlama cihazı takacaklarını söyledi. Kendilerine bu depoda hiç su tutulmadığını, deponun kullanılmadığını belirttim ancak ekip beni dinlemedi. 'Biz ihaleyle bu işi aldık. Buraya bu cihazı takmak zorundayız' diyerek cihazı takıp gittiler. Yapılan iş bana çok tuhaf geldi. Devletin parasına yazık değil mi? Suyu olmayan depoya 3-4 bin liralık cihaz takıyorlar. Bizimle aynı durumda olan diğer köylerdeki depolara da bu cihazı taktıklarını duydum. Bu cihaz burada şebekemiz gibi çürüyüp gidecek. Bunu ihtiyacı olan başka bir yere taksalar hiç olmazsa faydası olur. İş amacına ulaşır."

DURUMU İNCELEYECEĞİZ

Konu hakkında bilgi veren İl Özel İdare Müdürlüğü Tarım Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı Başkan Vekili Mesut Aksoy, il genelinde başlatılan çalışma kapsamında daha önceki yıllarda 400, bu yıl ise 250 olmak üzere toplam 650 su deposuna güneş enerjili su klorlama cihazı taktıklarını belirtti. Antalya Valisi'nin talimatı üzerine çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazipaşa'da 33 su deposuna klorlama cihazı taktık. 3 tanesinde de daha önce klor makinesi vardı. Bu çalışmalar esnasında suyu olmayan veya kullanılmayan depolara klorlama cihazı takılması söz konusu olamaz. Eğer böyle bir uygulama olduysa bunu inceleyerek gereğini yapacağız." Aksoy, Gazipaşa'ya yıl sonuna kadar 15 tane daha klorlama cihazı takacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, İl Özel İdaresi yetkilileri, su depolarına güneş enerjili su klorlama cihazlarını takma işlemlerini ihale ile bir şirkete verdiklerini belirterek, şirketten rapor istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da Susuz Köye Klor Makinesi Taktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement