Gençlere Taş Çıkaran 92'lik Spor Sevdalısı: Ben Atatürk'ün Sporcusuyum - Son Dakika
Güncel

Gençlere Taş Çıkaran 92'lik Spor Sevdalısı: Ben Atatürk'ün Sporcusuyum

6 kilometreyi tamamlayan 92 yaşındaki Safder Kartoğlu,'Bir şiirdir koşmak diyorum, koşuyorum.

10.05.2017 18:34

6 kilometreyi tamamlayan 92 yaşındaki Safder Kartoğlu,

'Bir şiirdir koşmak diyorum, koşuyorum. Koşarak yaşamak güzel şey be kardeşim diye koşuyorum. Ben Atatürk'ün sporcusuyum. Atatürk 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını seviyorum' demiştir."

"Ben Atatürk'ün bir sporcusu olmaktan onur duyuyorum ve bu onuru her gün hak etmenin uğraşı içindeyim, koşumu sürdürüyorum. Kendimle de başkasıyla da yarışmadan yaşıyorum"

İstanbul DHA

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Atatürk Fıratpen Koşusu" Belgrad Ormanı Fıratpen Parkuru'nda geçtiğimiz pazar günü yapıldı.

92 YAŞINDA SPOR SEVDALISI

Koşu sonunda yapılan ödül törenine 92 yaşında yürüyüş ve koşuya devam eden "Spor Sevdalısı" Safder Kartoğlu'nun sözleri damga vurdu. Tüm Atatürk Fıratpen Koşularına katılan Kartoğlu, 6 kilometrelik parkur bitiminde ödülünü alırken herkesin sporla kalması konusunda öğütler verdi.

"BEN ATATÜRK'ÜN SPORCUSUYUM"

Kartoğlu'nun, "Bir şiirdir koşmak diyorum, koşuyorum. Koşarak yaşamak güzel şey be kardeşim diye koşuyorum. Ben Atatürk'ün sporcusuyum. Atatürk 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını seviyorum' demiştir. Ben Atatürk'ün bir sporcusu olmaktan onur duyuyorum ve bu onuru her gün hak etmenin uğraşı içindeyim, koşumu sürdürüyorum. Kendimle de başkasıyla da yarışmadan yaşıyorum" şeklindeki sözleri alkışlandı.

Yurt dışında 9 uluslararası koşuda yer alan İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Derneği Sporcusu Safder Kartoğlu önümüzdeki yıl New York maratonunda koşmayı hedefliyor.

600'ÜN ÜZERİNDE KİŞİ KATILDI

600'ün üzerinde atletin katıldığı koşuyu, 560 göğüs numarası ile Moses Too 18: 06'lık derecesiyle kazandı. Kefyalew Deja Buruse 18: 11 ile ikinci; Khalid Azzaloualidine 18: 25 ile üçüncü oldu. Assefa Tola ve Gürkan Okul sırasıyla 4. ve 5. sırayı paylaştı. Bayanlarda 189 göğüs numarasıyla Özlem Kaya 19: 43'lük derecesiyle birinci olurken Meskerem Amare 19: 44 ile ikinci, Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Şilan Ayyıldız 22: 15 ile 3. oldu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Bu seneki yarışta genel klasman kadınlarda ve erkeklerde ilk 5 sırayı alan sporcular sırasıyla 1500, 1000, 750, 500 ve 500 TL para ödülü kazanmaya hak kazandı. Kadınlarda 6, erkeklerde ise 10 yaş kategorisinde ilk 3 sırayı alan atletler 250, 150 ve 100 TL ile ödüllendirilerek genel toplamda 16 bin 500 TL ödüle ulaşıldı. Atletler ödüllerini Fırat Plastik Kauçuk San. ve Tic. AŞ YKB Dr. Nevzat Demir'in elinden aldı. Demir ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul I. Bölge Müdürü Osman Demirel'e, koşuya desteklerinden dolayı plaketlerini takdim etti.

Gençlere Taş Çıkaran 92\'lik Spor Sevdalısı: Ben Atatürk\'ün Sporcusuyum
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençlere Taş Çıkaran 92'lik Spor Sevdalısı: Ben Atatürk'ün Sporcusuyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement