Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Olaylar sırasında kamuoyunda ''kırmızılı kadın'' olarak gündeme gelen Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis memuruna, ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15.01.2014 15:25

Gezi Parkı olayları sırasında kamuoyunda "kırmızılı kadın" olarak gündeme gelen Ceyda Sungur'a, biber gazı sıkan polis memuruna, "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianemede, polis memuru Fatih Z. hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Gezi Parkı eylemleri sırasında, 28 Mayıs 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü civarında çok sayıda göstericinin katılımıyla eylem yapıldığı belirtildi. İddianamede, gösteriye katılmak amacıyla olay yerine giden Ceyda Sungur'a ve etraftaki bazı kişilere, herhangi bir uyarı yapılmadan Fatih Z. tarafından biber gazı sıkıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüphelinin biber gazını kullanırken "toplumsal olaylarda görevlendirilen personelin hareket, usul ve esaslarına dair yönerge ile göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatları kullanım talimatlarına" aykırı hareket ettiği savunuldu.

Eylemin bir bütün halinde, "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin savunmasının oluş ve dosya kapsamına aykırı olduğu ve bu nedenle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

İddianamede, polis memuru Fatih Z'nin, "görevi kötüye kullanmak"  suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement