Gölbaşı'nın İki Yakası Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'nın İki Yakası Bir Araya Geldi

Gölbaşı\'nın İki Yakası Bir Araya Geldi

Gölbaşılı engelliler, yaşlılar ve çocuklu anneler, karşıdan karşıya geçmek için artık kilometrelerce yol katetmeyecek.

19.07.2012 10:53

Gölbaşı'nda engelliler, yaşlılar ve çocuklu anneler için yapılan Konya yolu altgeçit asansörü ile eski Belediye Başkanlarından İbrahim Sıtkı Göçmen adına yapılan park hizmete açıldı.

Açılış törenlerinde konuşan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, birçok ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Gölbaşı'mızı güzelleştiriyoruz ve geliştiriyoruz. Konya yolu üzerinde yaptırılan engelli asansörü ile Gölbaşılı engelliler, yaşlılar ve çocuklu anneler karşıdan karşıya geçmek için artık kilometrelerce yol katetmeyecek" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Kaymakam Raşit Zengin, Emniyet Müdürü Cihat Şerolar, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılış törenin ilki engelliler asansörü önünde gerçekleştirildi.

"ARTIK ÇİLE BİTTİ"

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Geliştirdiğimiz projelerde toplumun tamamını kucakladık, öncelikleri göz önünde bulundurduk. İlkleri yapmak bize nasip oldu. Açılışını yaptığımız asansör Gölbaşı'nın iki yakasını bir araya getirecek. Artık engellilerimiz kilometrelerce dolaşarak bu yakadan karşıya geçmek zorunda kalmayacak. Asansör, sadece engelli vatandaşlarımıza değil, yaşlı ve hamile hanımlara da hizmet verecek."

Başkan Odabaşı, çok yakında Gölbaşı Yaşlılar Evini açacakları müjdesini de verirken açılışta konuşan Kaymakam Raşit Zengin de "Bu asansörün yapılmasından çok memnunum. Emeği geçenleri kutluyorum. Engelsiz bir yaşam için el ele diyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu

ÖNCE KENDİLERİ DENEDİ

Açılışın ardından Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ile Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çocuklu bir anneyle birlikte asansörü ilk önce birlikte denediler. Açılış törenine katılan engelliler ise asansörün yapılması ile ilk bayramlarını yaşadıklarını ifade ederek "Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler.

ESKİ BAŞKANIN ADI YAŞATILACAK

Asansör açılışı yapıldıktan sonra, ilçede 1984-1987 yılları arasında başkanlık yapan İbrahim Sıtkı Göçmen'in adının verildiği park da hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, geçmişte ilçeye hizmet eden herkese teşekkür ederek, "Rahmetli İbrahim Sıtkı Göçmen Başkanımız rahmetle anıyor, adını taşıyan böyle bir hizmeti Gölbaşılıların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölbaşı'nın İki Yakası Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement