Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 Futbol Sahası Büyüklüğünde Olacak - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 Futbol Sahası Büyüklüğünde Olacak

Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 futbol sahası büyüklüğünde olacakSalyazı Havalimanı, 200 futbol sahası büyüklüğünde olacakGümüşhane ile Bayburt illeri arasında temeli 13 Haziran'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Salyazı Havalimanı inşaatı sürüyor.

29.09.2018 13:40

Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 futbol sahası büyüklüğünde olacakSalyazı Havalimanı, 200 futbol sahası büyüklüğünde olacak

Gümüşhane ile Bayburt illeri arasında temeli 13 Haziran'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Salyazı Havalimanı inşaatı sürüyor. İnşaatta incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek Yaklaşık 200 futbol sahası büyüklüğünde ki alan dolguyla havalimanı pistine hazır hale getiriliyor dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt ile Gümüşhane'ye hizmet verecek Salyazı mevkisinde, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanına ilişkin geçen yılki bölge ziyaretinde verdiği müjdenin ardından harekete geçildi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nca projesi hazırlanan Salyazı Havalimanı temeli 13 Haziran'da dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı. Gümüşhane'ye 67, Bayburt'a ise 47 kilometre mesafede yer alan havalimanı projesinin 1,5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

VALİ 200 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yapımı devam eden havalimanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane ve Bayburt illerine kazandırdığı çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Vali Memiş, Memnuniyetle görüyoruz ki ilgili firma çalışmalarına hızla devam ediyor. Yaklaşık 200 futbol sahası büyüklüğünde ki alanı dolguyla havalimanı pistine hazır hale getiriliyor. Çok önem bir çalışma. Pistin uzunluğu 3 kilometreyi geçecek. 45 metre genişliğinde, yan yollarıyla birlikte 60 metreyi bulacak bir genişliğe sahip olacak. Büyük uçakların dahi inebileceği, uluslararası bir havalimanı inşaatı ve bu bölgeye hitap eden stratejik bir havalimanı olacakö dedi.

'KÖTÜ HAVA KOŞULLARINDA İLK TERCİH OLACAK'

Vali Memiş, Bu alanda mania hattı ve coğrafi şartlar açısından Karadeniz sahilinde pus veya sis gibi olaylar olmayacak. Sahil şeridine yaşanabilecek olumsuz hava durumlarından dolayı oralara inemeyecek uçakların da ilk seçeneği Gümüşhane-Bayburt havalimanı olacak. Zigana tüneli yapıldığında Erzurum ve Erzincan gibi illere nazaran sahile en yakın havalimanı burası olacak diye konuştu.

Ülkede ekonomik kriz yaşanılıyor denilmesine rağmen Gümüşhane-Bayburt Havalimanı projesinin inşaatın devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Memiş, 'Bu negatif algıyı toplumsal olarak bertaraf etmemiz gerekiyor. Şuan da insanlar bu havalimanı inşaatında çalışıyor. Bu ülkenin üretimine katkıda bulunacak, bu bölgede istihdam yaratacak çok önemli bir proje hayata geçiyorö ifadelerini kullandı.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün de, Gümüşhane ve Bayburt illerinde üniversite ve askeri birliklerin olmasının havalimanına olan talebi artıracağını belirterek 'Şehirlerimize insanlarımız gelip ve gitme sıklığı açısından önemli bir proje. Her iki ilin gurbette ciddi sayıda bir potansiyeli var. Havalimanın herhangi bir yolcu problemi yaşayacağını düşünmüyoruzö diye konuştu.

Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 Futbol Sahası Büyüklüğünde Olacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Salyazı Havalimanı, 200 Futbol Sahası Büyüklüğünde Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement