Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bakır hammadde sahasında incelemelerde bulundu - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bakır hammadde sahasında incelemelerde bulundu

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bakır hammadde sahasında incelemelerde bulundu

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Karamustafa köyünde bulunan bakır hammadde sahası ve cevher zenginleştirme tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tanrısever, madenlerin devam etmesi ve köylülerin hayatına olan olumsuz etkilerin minimize edilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, işten çıkarılan bir kişinin tekrar görevine dönmesi için de görüşmeler yapıldığı ifade edildi.

01.03.2024 21:23  Güncelleme: 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, kentte faaliyet gösteren bakır hammadde sahası ve cevher zenginleştirme tesisinde incelemelerde bulundu.

Tanrısever, merkeze bağlı Karamustafa köyünde faaliyet gösteren tesisi ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Yakın zamanda Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen afetten dolayı herkesin çok daha hassas olması gerektiğini belirten Tanrısever, şunları kaydetti:

"Gümüşhane maden şehri ve kentin kurulmasına sebep olan madenlerdir. Hem madenleri nasıl devam ettiririz hem de köylülerimizin hayatına olan olumsuz etkilerini nasıl minimize ederiz bunun derdindeyiz. Şirket yetkileri ve köylülerimizle de olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda biraz daha sıkı tedbirlerle olası afetlerin önüne nasıl geçeriz hep beraber düşüneceğiz ve konuşacağız."

Tanrısever, işten çıkarılan bir kişinin tekrar görevine dönmesi için de yetkililerle görüştüklerini sözlerine ekledi.

Vali Tanrısever'in ziyareti sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli işletmede incelemelerde bulundu.

Karamustafa ve Boyluca köylerini ziyaretinde Vali Tanrısever'e, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Demiral ve İl Emniyet Müdürü Tamer Cömert eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bakır hammadde sahasında incelemelerde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement