Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çözüm sürecinin her aşaması, sürece dair her çalışma sivil toplum ve sosyal paydaşlar başta olmak üzere istişare edilmeli ve çözüm iradesine ilişkin ortak kararlılığın bir göstergesi olarak birlikte yürütülmelidir" dedi.
Gündoğdu, çözüm sürecinin ilk defa bir hükümet programında yer almasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Demokrasi, ekonomi, kalkınma ve eşit yurttaşlık kavramlarının ilişkilendirilmesi ve birlikte ele alınmasının eşit yurttaşlık ve tarihdaşlık vurgusuyla çözüm sürecinin ilk defa bir hükümet programında yer almasını çok önemsediklerini belirten Gündoğdu, sürece ilişkin olarak toplumda ve kimi kurumlarda var olan şeffaflık kaygılarının giderilmesinin de önemli ve haklı bir beklenti olarak dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
"SÜRECE DESTEĞİMİZ TAM"
Gündoğdu, millet olarak Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi ve Sünni'siyle genci ve yaşlısıyla çözüm sürecini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Zılgıt da bizim, horon da halay da bizim, zeybek de. Bizim dualarımız ortak, bizim kıblemiz ortak, bizim Allahımız da bir peygamberimiz de kitabımız da tarihimiz de geleceğimiz de bir. Bin yıllık desende nasıl bir ve beraber yaşamışsak, yine binlerce yıl yaşamaya, bu birlikteliği yaşatmaya devam edeceğiz. Bu noktada çözüm sürecinin her aşaması, sürece dair her çalışma sivil toplum ve sosyal paydaşlar başta olmak üzere istişare edilmeli ve çözüm iradesine ilişkin ortak kararlılığın bir göstergesi olarak birlikte yürütülmelidir" diye konuştu.
"YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİ"
Gezi olaylarının vesayet anlayışını canlandırma hedefli olduğunu belirten Gündoğdu, "17-25 Aralık polis-yargı darbe girişimlerinde olduğu gibi Eski Türkiye'ye dönmek isteyenler oldu. Bu yapılara karşı sivil siyasetin alanını daraltma arzusu taşıyan ve millet iradesini zayıflatma girişimlerinde bulunan her antidemokratik eyleme karşı milli iradenin, sivil siyasetin ve seçilmiş meşru hükümetlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Gündoğdu, milli iradenin hakim olmadığı siyasal ortamlarda, sivil toplumun yaşamasının mümkün olmayacağının da altını çizdi.
"Yeniden büyük Türkiye hedefi demokrasinin kurumsallaşmasını, yeni vesayet arayışlarının bütünüyle hükümsüz bırakılmasını, özgürlükleri güvence altına almayı önceleyen bağımsız ve tarafsız yargı sisteminin kurulmasını gerektirir" diyen Gündoğdu, bu anlamda hükümet programında, demokrasi başlığı içerisinde bu hususların vurgulanmasını önemli bulduklarını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Gündoğdu, Çözüm Sürecini AA'ya Değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?