Güney Kore afet yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı - Son Dakika
Güncel

Güney Kore afet yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı

Güney Kore afet yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yardım için yola çıkan Güney Kore yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı.

08.02.2023 13:10  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yardım için yola çıkan Güney Kore yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Güney Kore afet yardım ekibinin, Türkiye'deki deprem sonrası çalışmalara katılmak üzere dün Gaziantep Havalimanı'na iniş yaptığı bildirildi.

Ekibin başta Hatay bölgesi olmak üzere arama kurtarma faaliyetleri yürütmeyi planladığına işaret edilen açıklamada, ekibin ayrıntılı çalışma faaliyet alanlarının ise bölgeye diğer ülkelerden gönderilen acil yardım ekipleri ve Birleşmiş Milletler ile istişare edilerek belirleneceği belirtildi.

Açıklamada, "Kore Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye acil yardım ekibi ve insani yardım göndermesi, büyük bir depremle mücadele eden Türkiye halkının hayatlarını hızla dengelemesine ve hasardan biraz da olsa kurtulmasına yardımcı olmasını umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı Kalkınma İşbirliği Direktörü Won Do Yeon başkanlığındaki ekip, Dışişleri Bakanlığından 1 kişi, Milli Savunma Bakanlığından 49 kişi, Ulusal Yangın Teşkilatından 62 kişi, Kore Uluslararası İşbirliği Ajansından (KOICA) 6 kişi dahil olmak üzere toplam 118 kişiden oluşuyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, depremin ardından arama-kurtarma ekiplerinin ve tıbbi ekipmanların Türkiye'ye ulaştırılması için askeri uçağın kullanılması talimatını vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore afet yardım ekibi, deprem bölgesine ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement