Güngören'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Güngören'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Güngören\'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Güngören Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi’nin daha önceden yıkılmış olan binada düzenlediği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

14.06.2014 13:53

Güngören Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi'nin daha önceden yıkılmış olan binada düzenlediği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Güngören Belediyesi, aktif bir deprem kuşağı üstünde olan ülkemizde, afetlere hazırlıklı, bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Güngören Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi'nin (MAG AME) ortaklaşa düzenlediği tatbikata İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurtarma Ekibi, 911 Arama Kurtarma Ekipleri katıldı. Vatandaşları afet durumlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen deprem sonrası arama kurtarma tatbikatı, mahalle sakinleri tarafından da ilgiyle izlendi. Daha önce yıkımı gerçekleştirilen binada olası bir deprem sonrası mahsur kalanların arama-kurtarma çalışmalarının uygulamalı olarak yapıldığı tatbikat, 36 saate yayılan bir program çerçevesinde gerçekleştirildi.

"ÖNCEDEN HAZIRLIKLA CAN VE MAL KAYBINI AZALTABİLİRİZ"

Gerçeği aratmayan tatbikatın senaryosu hakkında bilgi veren Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefi Kadir Zengin, sabah saatlerinde belediyeye gelen bir ihbar sonucu Mahalle Afet Gönüllüleri ile irtibat kurarak arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Tatbikatı düzenleyen bir diğer kurum olan İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Hüseyin Karadayı, Güngören Belediyesi ile arama-kurtarma çalışmalarını uzun süre birlikte yürüttüklerini ifade etti. Afet bilincinin önemine değinen Karadayı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Afetlerde önceden hazırlanmak önemli. Öncesinde hazırsak biz afetlerle baş edebilir, can ve mal kaybını en aza indirebiliriz. Bu yüzden bu tür binalar yeniden yapılmak üzere yıkıldığı zaman biz bunu fırsat olarak değerlendirip üzerinde tatbikatlarımızı yapıyoruz ki sürekli eksiklerimizi, yanlışlarımızı, hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngören'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement