Hakkari Valisi Kalkan, İşçilerle Tişört Dikti - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi Kalkan, İşçilerle Tişört Dikti

Hakkari Valisi Kalkan, İşçilerle Tişört Dikti

Hakkarili 130 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Necmettin Kalkan, dikiş makinesinin başına geçerek tişört dikti

10.10.2013 13:12

Hakkarili 130 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Necmettin Kalkan, dikiş makinesinin başına geçerek tişört dikti.

Göreve atandığı günden bu yana gerek idari sorumluluğunu yerine getiren gerekse halkla bütünleşmek amacıyla ziyaretlerini sürdüren Vali Kalkan, iş adamı Şafak Mahfuz Şimşek tarafından açılan ve 130 kadına istihdam sağlayan kentin tek tekstil atölyesinde incelemelerde bulundu.

Atölye sahibi Şimşek'ten yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Kalkan, işçilerle de sohbet edip yaptıkları ürünleri inceledi.

Daha sonra dikiş makinesinin başına geçen Kalkan, kadınlarla tişört dikti. Vali Kalkan'ın kusursuz şekilde tişört diktiğini gören işletme sahibi Şimşek, "Sayın Vali'miz dikiş makinesini çok güzel kullanıyor. Hafta sonları atölyemize bekleriz" ifadelerini kullandı.

Kalkan da böyle bir işletmenin Hakkari'de bulunmasının önemine değinerek, kentte istihdamın artırılması için bu tür işletmelere her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kalkan'ın atölyeye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, "Vali Bey geçmişte tekstilci olduğu için dikiş bilgisi vardı. Kendisi bizi şaşırtarak makineye oturdu ve dikiş yaptı. Bu da bizleri mutlu etti" dedi.

Atölyede tişört ve gömlek üretimi yaptıklarını anlatan Şimşek, ürünlerini yurt içine ve İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelere pazarladıklarını söyledi.

Şimşek, işsizlik oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen Hakkari'de açtıkları atölyenin, özellikle kent merkezi ve köylerde yaşayan kadınlara iş imkanı sunduğuna değinerek, iş adamlarını Hakkari'ye yatırım yapmaya davet etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi Kalkan, İşçilerle Tişört Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement