Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde Seminer Verdi - Son Dakika
Güncel

Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde Seminer Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seminerden görüntüler Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen seminerde konuşan oyuncu Haluk Piyes, gençleri uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmak için en etkili yöntemin onları sevgi ile yetiştirmek olduğunu söyledi.

20.04.2016 00:34

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Seminerden görüntüler Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen seminerde konuşan oyuncu Haluk Piyes, gençleri uyuşturucu ve şiddetten uzak tutmak için en etkili yöntemin onları sevgi ile yetiştirmek olduğunu söyledi.

Köln Üniversitesi konferans salonunda Türk Üniversiteliler Derneği (TürkÜnid) tarafından düzenlenen etkinlikte Almanca olarak konuşan Piyes, "Bütün kötülüklerin aşısı sevgidir" dedi.

21 Nisan Perşembe günü Köln Cinedom'da galası yapıldıktan sonra sinemalarda gösterime girecek olan olan "Ateş" isimli filmin başrol oyuncusu Haluk Piyes, bu filmin amacının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti.

Ailelerin çocuklarıyla ilgilenmeleri gerektiğini belirten Piyes, "Ailelerin çocuklarının eğitimleri ile yakından ilgilenmeleri, sağlıklı beslenme konusundaki takipleri, sinemaya, tiyatroya, müzeye gitmek gibi birlikte yapacakları sosyal aktiviteler çocuk gelişiminde büyük önem taşıyor. Dolayısıyla ilgi, bilgi ve sevgi aşısını ailelerin çocuklarına aşılamaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Bizim ailelerimiz içinde maalesef 'Seni seviyorum' kelimesini çok kullanmıyoruz" diyen Haluk Piyes, özellikle babaların çocuklarına sevgilerini göstermediklerini, bunun ise çocuklarda travmalara dahi sebep olabildiğini belirterek, anne ve babaların çocuklarına sevdiklerini hissettirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cihangirli Rum bir ailenin çocuğunun muhafazakar bir arkadaşı ile birlikte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcısına dönüşmesini anlatan "Ateş" isimli sinema filminde de bu konuların resmedilmiş hallerini sergilediklerini belirten Piyes, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün çocuklar bizim çocuklarımız, ben ötekileştirmeye karşıyım. Mezhebi ırkı ne olursa olsun insana bir insan olarak bakmamız lazım. İnsanlara sevgi ile yaklaşmamız lazım, hepimizin köprü olması lazım ve birbirimizi sevmemiz lazım. Sevgisizlik asosyal olmaya neden olur ve asosyal çocuk ise her tür kötülüğe meyil gösterir."

Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde Seminer Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haluk Piyes, Köln Üniversitesinde Seminer Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement