Hayvanlara Mobil Kısırlaştırma - Son Dakika
Güncel

Hayvanlara Mobil Kısırlaştırma

Hayvanlara Mobil Kısırlaştırma

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde başlatılan kampanya ile sahipli ve sokak hayvanları sağlık taramasından geçirilerek kısırlaştırılıyor.

10.10.2013 12:18

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde başlatılan kampanya ile sahipli ve sokak hayvanları sağlık taramasından geçirilerek kısırlaştırılıyor. Çubuk Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında durumu uygun bulunan sokak hayvanları kısırlaştırma işlemine tabi tutuluyor.

İçerisinde ameliyathanenin de yer aldığı mobil hayvan kliniğinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü'ne ait evcil hayvan merkezinde, konusunda uzman veteriner hekimler, ilk olarak ultrason cihazıyla gebelik araştırması yapıyor. Ardından durumu uygun bulunan sokak hayvanları ve isteğe bağlı sahipli hayvanlar kısırlaştırma işlemine tabi tutuluyor. Yaklaşık 20 dakika süren operasyon sonrasında hayvanların aşıları yapılıp, bir hafta evcil hayvan merkezlerinde müşahede altına alınıyor. Bu sürecin sonunda sokak hayvanları doğal yaşam alanlarına veya yeni sahiplerine teslim ediliyor.

Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde ilçe genelinde 600 sokak hayvanının sağlık taramasından geçirildiği, 470'ine kuduz ve parazit aşısı, 45 sahipsiz ve 27 de sahipli 72 köpeğe de kısırlaştırma işlemi yapıldığı belirtildi. Bölge halkının güvenliği ve huzuru için bu hizmeti yaptıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, sokak hayvanlarının muayene edilerek gerektiğinde kısırlaştırıldığını söyledi. - Çubukankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvanlara Mobil Kısırlaştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement