Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir?

Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir?

6 Eylül tarihinde Bostancı' yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Halil Ünver merak konusu oldu. OTOKAR Yönetim Kurulunda yer alan Türkiye'nin ilk lisanslı pilotu Halil Ünver kimdir, kaç yaşındadır? İşte, ayrıntılar..

07.09.2018 10:06  Güncelleme: 10:07

Bostancıda dün yıldırım çarpması sonucunda düşen helikopter kazasında hayatını kaybeden Halil Ünver merak konusu oldu. Kartal'dan Sefaköy'e giden helikopterin pilotu yaralanırken, Halil Ünver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki, Halil Ünver kimdir?

HALİL ÜNVER KİMDİR?

Halil Ünver 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Yükseköğrenimini Almanya'da bulunan Ulmer Teknik Yüksek Okulu'nda tamamlayan Ünver, Ünver Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

<a class='keyword-sd' href='/helikopter/' title='Helikopter'>Helikopter</a> Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir?

OTOKAR'IN YÖNETİM KURULUNDA GÖREV YAPIYORDU

Halil Ünver son 10 yıldır, Otokar'ın Yönetim kurulunda başkanvekili olarak görev yapıyordu.

TÜRKİYE'NİN İLK LİSANSLI HELİKOPTER PİLOTU

Halil Ünver aynı zamanda Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotuydu. 2006 yılında verdiği bir röportajda hayatından kesitleri anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti.

Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir?

HAVA TAKSİCİLİĞİ DE YAPIYORDU

Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu belirten Halil Ünver, verdiği röportajda şunları söylemişti:

"Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul - Antalya, İstanbul - Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

Halil Ünver aynı röportajda helikopter trafiğinin hızlandığını belirtmiş, helikopterlerin sağlık hizmetlerinde ambulans olarak kullanılmaya başlandığını ve Ünver Havayolları bünyesine 5 yeni helikopterin katılacağını, ileri tarihlerde helikopterin çok kullanılan bir ulaşım aracı olacağını açıklamıştı.

Son Dakika Güncel Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Halil Ünver Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement