Hergeleci Güreş Şenlikleri Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Hergeleci Güreş Şenlikleri Start Aldı

Hergeleci Güreş Şenlikleri Start Aldı

Spor Şenliği Yağlı Güreşleri Dün Güreşlere Adını Veren Hergeleci İbrahim'in Kabri Başında Anılması İle Start Aldı.

16.07.2010 17:43  Güncelleme: 17:44

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve spor şenliği yağlı güreşleri dün (16 temmuz 2009 cuma) güreşlere adını veren hergeleci ibrahim'in kabri başında anılması ile start aldı. Kabristanlık ziyareti ardından davul zurna eşliğinde18 Temmuz 2010 Pazar Günü yapılacak müsabalara güreş severlerin davet edilmesine başlandı.

Kartepe Sarımeşe Bakırlı Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde belediye tarafından yaptırılan Hergeleci Er Meydanı'nda yapılacak güreşlerin startı dün kabristanlık ziyareti ile verildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Güreş Ağası Nazım Kayar, cuma namazı çıkışında güreş severler ile mezarlığa geçtiler.

Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve güreşseverler Hergeleci İbrahim Pehlivan'ın kabri başında biraraya geldi. Sarımeşe Merkez Camii imamı Yakup Şimşek'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından yapılan dua ile yağlı güreşlere adını veren başpehlivanlar ustası Hergeleci İbrahim kabri başında anıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, tarihi sporumuzu ve kültürümüzü yaşatmak adına düzenledikleri Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri'ne adını veren Hergeleci ile ilgili olarak, "Her yıl gerçekleşen, Türk'ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan, bu topraklarda yetişip Kırkpınar Başpehlivanı olmuş, birçok pehlivanlar yetiştiren Hergeleci İbrahim'i kabri başında onun adını yaşatmak ve atasporumuzu devam ettirmek için biraraya gelmiş bulunuyoruz.

Bugünden itibaren davul zurnalar eşliğinde duyurularımızı da yapıp pazar günü saat 10.00'dan itibaren güreş müsabakalarını hep birlikte zevkle izleyeceğiz. Saat 14.30'da da er meydanının açılışını yapacağız. Tüm halkımızı tekrar şenliğimize ve yağlı güreşlerimize bekliyoruz" dedi.

Başkan ve beraberindekiler son olarak Hergeleci'nin torununun damadı olan İlyas Koç'un elini öpüp hayır duasını aldılar ve güreşlere davet ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hergeleci Güreş Şenlikleri Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement