Hizb- Ut Tahrir Üyesi 8 Sanık Mahkum Oldu - Son Dakika
Güncel

Hizb- Ut Tahrir Üyesi 8 Sanık Mahkum Oldu

Hizb- Ut Tahrir Üyesi 8 Sanık Mahkum Oldu

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hizb-ut Tahrir silahlı terör örgütü davasında 9 sanıktan 8'i 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

03.10.2013 11:06  Güncelleme: 11:47

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hizb-ut Tahrir silahlı terör örgütü davasında yargılanan tutuksuz 9 sanıktan 8'i 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı, 1 sanık beraat etti. Mahkum olan sanıklardan Cengiz Karakuş savunmasında, "Ailelerimiz ile yaptığımız görüşmeler bile terör eylemi olarak kabul edilmiş" dedi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 9 Nisan günü Hizb-ut Tahrir terör örgütüne üye olduğu iddia edilen 9 kişinin evine sabaha karşı operasyon düzenledi. Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Mehmet Hanifi Ergin, Rıfat Esen, Cengiz Karakuş, Murat Genç, Haci Kaya, Ferhat İncekan, İsmail Kaya, Erdem Aydın ve Yunus Sezer gözaltına alındı. 9 kişiden 5'i Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesi ile görevli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 26 Haziran günü ilk kez hakim karşısına çıkarılan Cengiz Karakuş, Mehmet Hanifi Ergin, Murat Genç, Rıfat Esen ve Ferhat İncekan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında hazır bulunan sanıklardan Cengiz Karakuş, 6 çocuğu olduğunu, geçirdiği soruşturmalar nedeniyle ekonomik hayatının alt üst olduğunu söyledi. Cengiz Karakuş, "Ben inandığım gibi yaşamaya çalışan bir insanım. Ailelerimiz ile yaptığımız görüşmeleri, bir araya gelmeleri bile terör eylemi olarak kabul edilmiş. Emniyetin bana yaptıklarını kabul etmiyorum. Bu yapılanın hukuka uygun olmadığını düşünüyorum. Bana yapılanlar itibariyle emniyet terör örgütüdür. Savcı bey de örgütün başıdır. Hiç kimseye şiddet uygulamadım. Dinim buna müsaade etmez. Mahkemenizin adaletli bir karar vereceğine inanıyorum. Arkanızdaki 'Adalet Mülkün Temeledir' yazısı Hazreti Ömer'in sözüdür" diye konuştu. Erzurum'a öğrenci olduğu için geldiğini ve örgütle bağlantısı olmadığını iddia eden İsmail Kaya ise, düşüncenin hiçbir zaman suç sayılmamasını, insan ve hayvanlar arasındaki farkın bu olduğunu anlattı. Mahkeme heyeti, sanıklardan Erdem Aydın'ın beraatine karar verirken diğer 8 kişiyi silahlı terör örgütüne üye olmaktan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum etti. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hizb- Ut Tahrir Üyesi 8 Sanık Mahkum Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement