Hortum, Özbek Köyü'nü Vurdu - Son Dakika
Güncel

Hortum, Özbek Köyü'nü Vurdu

Hortum, Özbek Köyü\'nü Vurdu

İzmir'de şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken Urla İlçesi'ne bağlı Özbek Köyü'nde oluşan hortum ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.

17.10.2013 14:29

İzmir'de şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken Urla İlçesi'ne bağlı Özbek Köyü'nde oluşan hortum ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.

İzmir'de dün öğle saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren, gece de devam eden sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgede zaman zaman şiddetini arttıran rüzgar da dışarıda bulunanları zor durumda bıraktı. Urla İlçesi'ne bağlı Özbek Köyü'nü hortum vurdu. Bugün saat 05.30 sıralarında oluşan hortum, köyün okulunda, camisi ve bazı evlerde büyük hasar oluşturdu. Köy meydanını tanınmaz hale getiren hortum ağaçları kökünden söktü. Evlerin çatıları uçtu, elektrik telleri koptu. Hortum birkaç dakika sürmesine rağmen geride büyük zarar bıraktı.

Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı CHP'li Selçuk Karaosmanoğlu ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir köylüleri ziyaret etti, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Muhtar Işık Erdoğan ile köyü dolaşan Günaydın ve Karaosmanoğlu, hortumun köyde meydana getirdiği zararları tespit ederek en kısa zamanda gerekenlerin yapılacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Zararların bir an önce telafi edileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Köye gelen Urla Belediye, itfaiye, jandarma ve TEDAŞ ekipleri çalışmalara başladı. Bir yandan hasar tespiti yapılırken bir yandan da hortumun meydana getirdiği zararlar ortadan kaldırılmaya başlandı. - Urlaizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hortum, Özbek Köyü'nü Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement