ICAPP'tan küresel sorunlara karşı ortak çözüm üretme çağrısı - Son Dakika
Güncel

ICAPP'tan küresel sorunlara karşı ortak çözüm üretme çağrısı

ICAPP\'tan küresel sorunlara karşı ortak çözüm üretme çağrısı

Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) Eş Başkanı Chung Eui-yong, son yıllarda büyüyen krizlerin tek merkezden çözülemeyeceğini belirterek, Asya ülkelerinin ortak görüş ve stratejiyle hareket etmelerini istedi.

18.11.2022 15:51  Güncelleme: 15:57

Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) Eş Başkanı Chung Eui-yong, son yıllarda büyüyen krizlerin tek merkezden çözülemeyeceğini belirterek, Asya ülkelerinin ortak görüş ve stratejiyle hareket etmelerini istedi.

Aynı zamanda eski Güney Kore Dışişleri Bakanı olan Chung Eui-yong, ICAPP 11. Genel Kurulunun açılışında yaptığı konuşmada, konferansın farklı ideolojilerdeki yüzlerce siyasi partiyi çatısı altında topladığını söyledi.

Son toplantının yapıldığı 2018'den bu yana dünyanın Kovid-19 salgını ve Rusya- Ukrayna Savaşı gibi sorunların yol açtığı krizlerle boğuştuğunu belirten Chung, "Bu krizler, küresel ekonomiyi etkiledi ve eşitsizliği artırdı. İklim değişimin getirdiği zorluklar geri dönülemez durumda. Son dönemde Pakistan'da yaşanan felaket bunun bir örneği." diye konuştu.

"Sorunlar tek bir merkezden çözülemez"

Uluslararası toplumun bütün kaynaklarını ve bilgi birikimini bir araya getirip çalıştırmak zorunda olduğunu vurgulayan Chung, "Küresel sorunlar, tek bir yerden çözülemez." dedi.

Chung, ICAPP'ın farklı ideolojilerden, muhalefet ve iktidardan 360'tan fazla siyasi partiye ev sahipliği yaptığını dile getirerek, " Dünya, varoluşsal ve jeopolitik risklerle karşı karşıya. Farklıların ortadan kaldırılması için ortak görüş ve strateji ortaya koyabiliriz. İnanıyorum ki ICAPP için Asya toplumunu barış, istikrar ve uyuma yönlendirme zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

Çin, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Moğolistan, Endonezya, Özbekistan ve Filipinler'in de aralarında yer aldığı 33 Asya ülkesinden 70 siyasi parti ve uluslararası kuruluştan yaklaşık 200 davetli, ICAPP'ın 11. Genel Kuruluna katılmak üzere İstanbul'da bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ICAPP'tan küresel sorunlara karşı ortak çözüm üretme çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement