İdil Biret Konserinde Aima'ya Eczacıbaşı Jesti - Son Dakika
Güncel

İdil Biret Konserinde Aima'ya Eczacıbaşı Jesti

İdil Biret Konserinde Aima\'ya Eczacıbaşı Jesti

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Kültür ve Sanat Günlerinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve 7 öğrencisi konser verdi.

06.09.2012 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Kültür ve Sanat Günlerinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ve 7 öğrencisi konser verdi.

Konserde hazır bulunan Eczacıbaşı Holding'in Yönetim Kurulu ve Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin de bağlı olduğu Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı'na ilçe merkezinde bulunan ve halen çalışmalarını sürdürdüğü denize sıfır binayı ücretsiz devretti. Ayvalık Belediyesi'ne ait Alibey Kültür Merkezi'nde düzenlenen piyano masterclass konserine Bülent Eczacıbaşı dostları ile birlikte katılırken, konserde ekranların ünlü sanatçısı Tuncel Kurtiz, eski devlet bakanlarından Ali Bozer, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile yaklaşık 500 sanatsever hazır bulundu.

Sembolik devir teslim töreninde; Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu ve Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı'na, vakıflarına söz konusu binayı bağışlayan Haluk-Tınçay Barutçuoğlu çiftine, Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Prof. Filiz Ali ise Eczacıbaşı'na birer plaket verdi.

Plaket töreninin ardından ünlü piyanist İdil Biret tarafından AİMA'da müzik dersi verilen Pelinnur Işıkçı, Deniz Bıçak, Leyla Cemiloğlu, Ecem Alnıaçık, Işıl Giray, Zeynep Gürgey ve Can Okan adlı 7 öğrenci, salonu dolduranlara piyanodaki hünerlerini sergiledi.

Kurucuları arasında Coca-Cola'nın dünya Ceo'su Muhtar Kent, Rahmi Koç, Güler Sabancı, Suzan Sabancı, Cem Boyner gibi ünlü sanayicilerin de bulunduğu Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı bünyesindeki AİMA'nın, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri programı kapsamında organize ettiği konserin finalinde ise piyano virtüözü İdil Biret sahne aldı. Konserini tamamladıktan sonra istek üzerine 3 kez sahneye dönerek sihirli parmaklarıyla dinleyenleri büyüleyen İdil Biret, konser sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İdil Biret Konserinde Aima'ya Eczacıbaşı Jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement