İGA'NIN HATAY'DA KURDUĞU KONTEYNER KENT 8 MART'TA HİZMETE AÇILIYOR - Son Dakika
Güncel

İGA'NIN HATAY'DA KURDUĞU KONTEYNER KENT 8 MART'TA HİZMETE AÇILIYOR

İSTANBUL HAVALİMANI İŞLETMECİSİ İGA TARAFINDAN HATAY'DA 2 BİN 100 DEPREMZEDENİN BARINACAĞI 350 KONTEYNER EVİN KURULUM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ.

25.02.2023 13:02  Güncelleme: 13:17

İSTANBUL HAVALİMANI İŞLETMECİSİ İGA TARAFINDAN HATAY'DA 2 BİN 100 DEPREMZEDENİN BARINACAĞI 350 KONTEYNER EVİN KURULUM ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ. KONTEYNER EVLERİN 8 MART'TAN İTİBAREN DEPREMZEDELERİ AĞIRLAMAYA BAŞLAYACAK.

İGA'dan yapılan açıklamada, Hatay'da depremzedelerin barınması için bir 'konteyner kent' kurmak üzere geçen hafta harekete geçildiği ve bu kapsamda Hatay Valiliği tarafından İGA'ya tahsis edilen 30 dönümlük arazi üzerinde kurulacak 350 konteyner evin kurulum çalışmalarına başlandığı bildirildi.

7 GÜN 24 SAAT VARDİYALI OLARAK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Tüm kurulum ve donanımının İGA tarafından üstlenildiği konteyner kentin, 8 Mart itibariyle depremzedeleri ağırlamaya başlayacağı kaydedildi. Açıklamada, "Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü konteyner kentte 89 personel ve 34 iş makinesi 7 gün 24 saat vardiyalı olarak görev yapıyor. İstanbul'dan sevkiyatı 20 ila 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 21 metrekarelik konteynerlerin her birisinde mobilya, duş, tuvalet ve mutfak tezgahı mevcutken; her bir konteyner 5-6 kişilik bir ailenin geçici barınma ihtiyacını karşılayabiliyor. Kentte ayrıca yemekhane, mutfak, çamaşırhane, çocuk oyun alanı ve mescit gibi alanlarda yer alıyor" ifadeleri yer aldı.

İGA\'NIN HATAY\'DA KURDUĞU KONTEYNER KENT 8 MART\'TA HİZMETE AÇILIYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İGA'NIN HATAY'DA KURDUĞU KONTEYNER KENT 8 MART'TA HİZMETE AÇILIYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement