İki Öğrencinin Şakası Karakolda Bitti - Son Dakika
Güncel

İki Öğrencinin Şakası Karakolda Bitti

İki Öğrencinin Şakası Karakolda Bitti

Adana'da, "Polisi attık" şeklinde kendi aralarında konuşmalar yapan iki öğrenci gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı.

10.06.2013 12:56  Güncelleme: 09:55

Adana'daki Gezi Parkı protestolarında altgeçit köprüsünden düşerek şehit olan 27 yaşındaki Komiser Mustafa Sarı'nın ölümünün ardından internetteki 'Zello Walkie Talkie' programından 'göstericiler köprüden attı' diye görüşmeler yaptıkları iddia edilen 20 yaşındaki Sergen B. ve aynı yaştaki Yusuf D. yakalandı.

İnternetteki konuşmaların kendilerine ait olduğunu itiraf eden gençler, konuşmaları 'şaka' olsun diye yaptıklarını söyledi. Adliyeye sevk edilen 2 genç serbest bırakıldı.5 Haziran gecesi, beraberindeki ekibiyle birlikte, yürüyüş yapan grubun önüne geçmek için inşaat sahasında yürüyen Komiser Mustafa Sarı, 5 metre yükseklikten düşerek şehit oldu.

İnşaat sahasına girerken mesai arkadaşlarına dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulanan komiserin düşmesinden 15-20 dakika sonra internetteki 'Zello Walkie Talkie' programında "Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış, ondan sonrada kaybolmuştur" ve "Tüm Adana seni arıyor Sergen, dikkatli ol" konuşmaları yapıldı. Bu konuşmalarla ilgili çalışma yapan polis, Sergen B. ve Yusuf D.'nin cep telefonlarının sinyallerini araştırdı.

EYLEME KATILMAMIŞLAR

Yakalanan gençlerin, sabıkaları bulunmadığı gibi eylemlere katılmadıkları öğrenildi. Her 2 şüphelinin olay anında evlerinde olduğu da saptandı. Sorgularında eylemleri internetten takip ettiklerini, ancak gösterilere katılmadıklarını söyleyen şüpheliler, konuşmaları kendilerinin yaptığını söyledi. Ancak bu konuşmaları şaka olsun diye yaptıklarını belirten gençler, yaptıkları şakadan dolayı pişman olduklarını söyledi.

Şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Öğrencinin Şakası Karakolda Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement