İmam ve Müezzinler Nefes Açmak İçin Futbol Oynuyor - Son Dakika
Güncel

İmam ve Müezzinler Nefes Açmak İçin Futbol Oynuyor

İmam ve Müezzinler Nefes Açmak İçin Futbol Oynuyor

Erzurum'un değişik semtlerindeki camilerde görev yapan imam ve müezzinler, nefes açmak için haftada bir gün salonda futbol oynuyor.

06.03.2015 11:06

Erzurum'un değişik semtlerindeki camilerde görev yapan imam ve müezzinler, nefes açmak için haftada bir gün salonda futbol oynuyor.

Erzurum merkez Palandöken ilçesindeki Fen Lisesi spor salonuna haftada bir gün giden 14 imam ve müezzin, iki grup halinde yaklaşık 2 saat futbol maçı yapıyor. Kıran kırana geçen maçlarda birbirlerine karşı saygıda kusur etmeyen ve en küçük kötü söz dahi söylemeyen müezzin ve imamlar maç sonunda kazananı tebrik ediyor. İmam ve müezzinler, sağlıklı yaşam için futbol oynadıklarını, bu sayede günlük stresten kurtulduklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır salonda futbol maçı yaptıklarını söyleyen merkez Palandöken ilçesindeki Solakzade Camisi İmamı Ali Turhan şöyle dedi:

"Sağlıklı yaşam için spor çok önemli. Hele bizler için sporun önemi daha büyük. Çünkü salon futbolunda sürekli koşup ve hareket edince nefesimiz açılıyor. Kuran'ı Kerim veya ezan okurken nefesimizi daha uzun süre kullanabiliyoruz. Bu da Kuran'ı Kerim ve ezanı daha iyi okumamızı sağlıyor. Futboldan önce ve sonrası arasındaki farkı çok iyi gözlemliyoruz."

SAĞLIK İÇİN

Sağlıklı yaşamanın en önemli koşullarından birinin fiziksel aktiviteyi sürdürmek olduğuna dikkati çeken Palandöken Müftülüğünde görevli Lokman Yurdagül ise şöyle konuştu:

"Fiziksel aktivite, dolaşım ve solunum sistemini iyileştiriyor. Hareket etmemizi sağlayan kas, iskelet sistemini güçlendirerek çeşitli ağrılı hastalıkların gelişmesini engelliyor. Kan dolaşımını iyileştirerek, iyi kolesterolü arttırarak kalp hastalığı riskini azaltıyor, kan basıncını düzenliyor, kalp ve akciğer dayanıklılığını arttırıyor. Bu da din görevlilerinin ezan ve Kuran okurken nefesini daha iyi kullanmasına neden oluyor." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmam ve Müezzinler Nefes Açmak İçin Futbol Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement