İnci Kefali Finali ve Uğur Böceklerini Yaza Uyanışı Yerinde İzlenecek - Son Dakika
Güncel

İnci Kefali Finali ve Uğur Böceklerini Yaza Uyanışı Yerinde İzlenecek

İnci Kefali Finali ve Uğur Böceklerini Yaza Uyanışı Yerinde İzlenecek

FSH Turizm girişimi Gezgin Damaklar Seyahat Acentası yurt içinde; tadımlık, doyumluk, tematik, bayramlık ve gündelik, yurt dışında ise yakın ve uzak diyarlar ile yaşlı kıta konseptiyle bir yıldır dünyayı Türkiye’ye, Türkiye’yi dünyaya taşıyarak alternatif bir turizm anlayışını hayata geçirdi.

27.05.2014 09:58

FSH Turizm girişimi Gezgin Damaklar Seyahat Acentası yurt içinde; tadımlık, doyumluk, tematik, bayramlık ve gündelik, yurt dışında ise yakın ve uzak diyarlar ile yaşlı kıta konseptiyle bir yıldır dünyayı Türkiye'ye, Türkiye'yi dünyaya taşıyarak alternatif bir turizm anlayışını hayata geçirdi.

Geçen yıl Mayıs ayında Alaçatı Ot Festivali ile ilk organizasyonunu yapan Aralık'ta da Hz. Mevlana Şeb-i Arus (düğün gecesi) haftasında gezginleri Konya'nın mistik ve kültürel lezzetleriyle buluşturan, 17 - 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında da Malatya, Kemaliye, Divriği ve Elazığ'ı içine alan ilgi çekici bir tur düzenleyen Gezgin Damaklar, Haziran ayında yine belgesellik gezi niteliğinde iki önemli turizm etkinliği gerçekleştiriyor.

Gezgin Damaklar'ın tematik turlarından ilki 6 - 8 Haziran tarihleri arasında Van, Erçiş, Akdamar güzergahında yapılacak ve İnci Kefali yolculuğunun finali yerinde izlenecek. Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan tek balık türü olan İnci Kefali her yıl ilkbaharda yumurtalarını tatlı su yataklarına bırakmak için kutsal yolculuğa çıkıyor. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali etkinliğinde Van ve çevresinin tabii ve kültürel varlıklarını tanımayla birlikte lezzetleri de tadılacak.

"GezginDamaklar"ın Haziran ayındaki ikinci etkinliği Kahramanmaraş ve Gaziantep'i içine alan yine belgesel bir gezi niteliği taşıyor. Gezide senenin sadece 1 günü gerçekleşen Büyüksır Köyü Uludaz Tepesi'nde 'Coccinella'ların (uğur böceği) Yaza Uyanışı' olarak bilinen uğur böceklerinin seramonisi seyredilecek. 20-22 Haziran tarihleri arasında 3 gün 2 gece sürecek uğur böceği temalı gezide gezginler bölgedeki kültürel değerlerle tanışırken yöresel yemeklerden tadacak.

Gezgin Damaklar'ın Kurucu Ortağı Ferzan Kırhan, gerçekleştirmeye çalıştıkları turizm konseptinin dünyada bir ilk ve Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtılması adına önemli bir adım olduğunu ve bu konuda manevi destekler de aldıklarını söyledi.

Gezgin Damaklar olarak her yönüyle zengin bir kültüre sahip Türkiye'de folklorik yaşamı ve damak lezzetlerini de içine katarak uçak dahil en lüks ulaşımdan, konaklamaya, transferlere, yeme ve içmeye kadar itinalı bir hizmet verdiklerini belirten şirketin Ferzan Kırhan, "Acenta olarak yerli gezginleri yurt içi ve yurt dışında seyahat ettiriyoruz. Diğer üçüncü ayağımız ise yabancılara Türkiye'yi gezdirmek. Bununla ilgili ayrıntılı çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Uzun yıllar turizmin içinde olduklarını ve kendisinin de bir rehber olarak sektöre katkılar sağlamak üzere yola çıktıklarını belirten Kırhan, "Çok zengin bir mutfak kültürümüz var. Böyle bir kültürü 'kitlesel ve her şey dahil' sisteminden farklı olarak ön plana çıkarmak gerektiğine inanıyoruz ve bunun için yola çıktık" diye konuştu.

Diğer Kurucu Ortak ve Genel Müdür Süha Alnıtemiz de Türkiye'de 1984'ten bu yana GAP turunu ilk başlatan kişi olarak yeniden Anadolu yollarına düştüklerini belirterek, "Gezgin Damaklar olarak prensiplerimize ve verdiğimiz söze sonuna kadar bağlıyız. Bu kadar farklı kültürel ve damak lezzetlerinin yaşandığı lüks segmentteki gezilerimiz hayal edilemeyecek kadar da düşük fiyatta yapılabiliyor. Tur için tarihi belirlediğimizde 4 kişi bile olsa geziyi başlatıyoruz" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnci Kefali Finali ve Uğur Böceklerini Yaza Uyanışı Yerinde İzlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement