Film Okuma Programının yöneticiliğini Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili ile Osmancık Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşegül Alan yaptı.
Hepimiz insanız, çünkü hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz. Hepimiz kardeşçe yaşayabiliriz mesajını verdiğini belirterek konuşmasına başlayan Kazım Sekili,"Film Kanada'nın eğitim sistemini sorguluyor. Film ölüm, masumiyet, suçluluk, sahtekarlık ve dürüstlük gibi kavramlar üzerinde durmuş. Bu kavramların zihnimizde sorgulanmasını sağlıyor." diye konuştu.
Kazım Sekili,"Film her şeyi bir çırpıda söylemeyen akışıyla, insanlar göründükleri gibi değildir. Herkesin kendi içerisinde sakladığı acıları ve yalnızlıkları vardır. Bu filmde de bu hayattaki koşuşturmaca ve zikzaklara dikkat çekerek çok güzel bir şekilde insan ruhunu işlemiştir." ifadelerini kullandı.
Kazım Sekili, "Hayatta kaybettiklerimize karşılık ne ile tutunabiliriz?" sorusunu iyi düşünmemiz gerekir diye konuşmasını bitirdi.
Öğretmen veli görüşmesinde velilerin okuldan ve öğretmenden şikayetçi olması çok tanıdık bir davranış diyerek sözlerine başlayan Ayşegül Alan,"okulda olan intihar olayını hiç olmamış gibi görmezden gelerek öğrencilerin psikolojilerini düzeltmeye çalışıyorlar. Gelen öğretmen olayın üzerine giderek çözüm bulmaya çalışıyor. Bu da etkili oluyor. Demekki karları komşuya kürümek olayı çözmüyor." diye konuştu.
"Filmin başkahramanının diğer sınıftaki öğretmeni dinlemesi ve bir bölümde her şartta kitap okumadı da öğrenmenin her zaman gerçekleşmesi vurgulanıyor." ifadelerini kullandı.
Film Okuma Programına katılanların da görüşleriyle zenginleşen program eğitimin her yerde önemli olduğu ve üzerinde dikkatle durulması temennisiyle son buldu.
Son Dakika › Güncel › İnsanlar Göründüğü Gibi Değildir! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?