İran, Merkezi eyaletinin semalarında hedef alınan 454 kilogramlık savaş başlığı taşıyan bir seyir füzesinin hava savunma sistemleriyle engellendiğini duyurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasında, "Ülkenin entegre hava savunma ağının yeni gelişmiş savunma sistemi tarafından, Merkezi semalarında düşmana ait bir seyir füzesi imha edildi." ifadeleri kullanıldı.
Vurulan seyir füzesinin enkazına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, ülke medyasında paylaşıldı.
Seyir füzesinin modeli belirtilmezken İran'daki saldırılarda ABD ordusu, Tomahawk; İsrail ise savaş uçaklarından atılan Bullseye seyir füzelerini kullanıyor.
ABD ordusunun, 28 Şubat'ta Minab kentinde bir ilkokula düzenlenen ve yaşları 7-12 arasındaki 168 öğrenci dahil 180'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıları da Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirdiği Amerikan basınında yer almıştı.
Son Dakika › Güncel › İran'da Seyir Füzesi Engellendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?