İşadamı, Yangın Söndürme Göleti Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

İşadamı, Yangın Söndürme Göleti Yaptırıyor

İşadamı, Yangın Söndürme Göleti Yaptırıyor

Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki Lidya Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, ilçedeki orman yangınlarına kısa sürede müdahale edilmesini sağlanmak amacıyla, yangın söndürme göleti yaptırmak için Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ile protokol...

15.02.2013 12:17

Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki Lidya Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, ilçedeki orman yangınlarına kısa sürede müdahale edilmesini sağlanmak amacıyla, yangın söndürme göleti yaptırmak için Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Hayırsever işadamları, okul, sağlık tesisi yaptırarak isimlerini yaşatırken Salihlili işadamı İbrahim İlhan başka bir yolu tercih etti. Salihli'de yaz aylarında çıkan orman yangınlarına kısa sürede müdahale edilebilmesi amacıyla ilçedeki Lidya Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan, yangın söndürme göleti yaptırmaya karar verdi. İlçeye yapılacak olan göletin protokolü Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın'ın makamında, otelin İşletme Müdürü Hatip Özdemir ile Salihli Orman İşletme Şefi Gökhan Erkmen'in katılımıyla imzalandı.

İlhan, özellikle ilçedeki Kurşunlu Kaplıcalı bölgesindeki ormanlık arazide yangınların çok yaşandığına dikkat çekip, "Bu bölgedeki yangınları söndürmek için gelen helikopterler su bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntının yaşanmaması için ilçemize bir yangın söndürme göleti yaptırmayı düşündük. Yangınla mücadele konusunda bizim de katkımız olsun istiyoruz" dedi. Salihli Orman İşletme Şefi Erkmen, ilçede 3 gölet bulunduğunu ve göletlerdeki suların azlığı sebebiyle kimi zaman yangın söndürmede sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Manisa Orman İşletme Müdürü Akın, kentte ilk kez bir işadamının yangın söndürme göleti yaptırdığını ifade edip, "Bunun örnek olmasını istiyoruz. Şu anda il genelindeki gölet sayımız 160. Bu yıl 3 gölet yapmayı planlıyorduk. Ancak bunun birine Salihlili işadamımız talip oldu. Yapmayı hedeflediğimiz iki gölet için de hayırsever işadamlarımız çıkarsa seviniriz. İşadamımızın yaptıracağı göletin maliyeti 100 bin TL" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı, Yangın Söndürme Göleti Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement