İşçi Partisi'nden Meclis Girişinde Başörtüsü Protestosu - Son Dakika
Güncel

İşçi Partisi'nden Meclis Girişinde Başörtüsü Protestosu

İşçi Partisi\'nden Meclis Girişinde Başörtüsü Protestosu

İşçi Partisi (İP) üyesi kadınlar, bazı kadın milletvekillerinin Meclis'e başörtülü olarak gireceklerini açıklamasını protesto etti.

30.10.2013 13:18

İşçi Partisi (İP) üyesi kadınlar, bazı kadın milletvekillerinin Meclis'e başörtülü olarak gireceklerini açıklamasını protesto etti.

TBMM'nin Dikmen Kapısı önünde toplanan İP'li kadınlar, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı. İP Ankara Öncü Kadın İl Başkanı Doç. Dr. Şen Yazgan, başörtüsü ile Meclis'e girme girişiminin Cumhuriyet'in 90. yılının kutlanacağı günün hemen ertesinde yapılmasının tesadüf olmadığını iddia ederek, " AK Parti'nin dört milletvekili bundan böyle TBMM'ye türbanla gireceklerini açıkladılar. Ne yazık ki muhalefet partileri olaya yeşil ışık yakmıştır. Sadece üniversitelerdeki kapalı kızların eğitimine olanak tanımak için başlatılan ve 'masum bir talep' gibi görünen kamusal alanlarda türban dayatması, artık Meclis'in kapısına dayanmış ve içeri girmek istemektedir. Bu dayatmanın cumhuriyetimizin 90. yılını kutladığımız günün hemen ertesinde yapılması tesadüf değildir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçi Partisi'nden Meclis Girişinde Başörtüsü Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement