İspanya'da "Savaşçı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İspanya'da "Savaşçı" Operasyonu

İspanyol polisi, Suriye ve Irak'a savaşmak için insan gönderen uluslararası bir ağın ortaya çıkarıldığını açıkladı Sabaha karşı başlatılan operasyonda en az 8 kişi gözaltına alındı.

16.06.2014 11:09

İspanya İçişleri Bakanlığı, "Avrupa'da cihat yanlılarını toplayıp savaşmak için" Suriye ve Irak'a gönderen uluslararası bir ağa karşı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başkent Madrid'de sabaha karşı başlatılan operasyon kapsamında 12 ev ve işyerine baskın düzenlendiği, en az 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan, 1 İspanyol, 1 Arjantinli ve 6 Faslı olarak açıklananlar arasında, 2001 yılında Afganistan'da yakalanıp, Guantanamo'daki askeri kampa götürülen bir kişinin olduğu, ayrıca Madrid'deki 11 Mart saldırılarıyla bağlantılı olan bir kişinin kardeşinin de bulunduğu belirtildi.

Söz konusu uluslararası ağın, Fransa, Belçika, Tunus, Türkiye, Fas, Libya, Mali, Endonezya, Suriye'de bağlantıları olduğu öne sürüldü. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne de savaşmak üzere insan toplayan söz konusu uluslararası ağla ilgili İspanyol polisinin 2008 yılından bu yana takipte olduğu ifade edildi.

İspanya'da son bir yıl içerisinde, savaşa gönderilen kişilere yönelik dört operasyon gerçekleştirilirken, Ceuta, Melilla ve Malaga kentlerinde de benzer operasyonlar olmuş ve 17 kişi tutuklanmıştı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'da 'Savaşçı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement