Basın açıklamasının yapıldığı alan
Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı'nın açıklaması - Çorum
Çorum'da da İHH, İlke-Der ile Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Mavi Marmara saldırısına tepkilerini Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelerek ifade etti.
Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinliler üzerinde etnik soykırım yaptığını, Filistinlilerin yerlerinden edildiğini söyledi.
İnsani yardım malzemeleri taşıyan Mavi Marmara gemisinin uluslararası sularda saldırıya uğradığını hatırlatan Özkabakçı, "Hukuksuz saldırıyla 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de ağır şekilde yaralanmıştır. Bu saldırı sonrasında yaşanan süreçte İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara Derneği olarak tam 12 yıldır süren hukuk mücadelesine başladık. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız adına ulusal ve uluslararası mecralarda yaptığımız kişisel başvurulara, gayri hukuki şekilde engel olunmaya çalışıldı." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Mavi Marmara saldırısı kınandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.