İsrail'in Özür Dilemesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Özür Dilemesi

İsrail\'in Özür Dilemesi

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesinin yankıları sürüyor.

25.03.2013 10:48

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesinin yankıları sürüyor.

Mavi Marmara Gemisi yolcularından Mehmet Vural, Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail hükümetinin Türkiye'den dilediği özrün yeterli olmadığını ifade etti.

Manisa'nın Saruhanlı İlçesine bağlı Azimli köyünde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Vural, yaptığı açıklamada, bu özrün kendileri için bir zafer olmadığını, ancak buna küçük başarı denilebileceğini dile getirdi.

Özür olayının Türkiye'nin onurlu duruşu neticesinde gerçekleşmiş bir mesele olduğunu dile getiren Vural, şunları söyledi: "İsrail özür diledi, tazminat ödeyeceğini ve ambargoyu kaldıracağını ifade etti. Ancak askeri ablukadan bahsetmedi. Bu bizim için bir zafer değildir ama başarıdır. Bir mücadelenin neticesidir. İsrail, özür diledi veya tazminat ödeyecek diye biz bu mücadeleden vazgeçecek değiliz. Biz yine mücadele edeceğiz. Gazze ve Filistin özgür olana kadar mücadelemiz devam edecektir."

İsrail'in böyle beklenmedik bir anda özür dilemesinin kendilerinde soru işaretleri oluşturduğunu anlatan Vural, İsrail'in bu özrü hangi niyetle yaptığını anlamaya çalıştıklarını belirtti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) olarak asıl dileklerinin Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgür olması olduğunu vurgulayan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece ambargo ve ablukanın kaldırılması

yeterli değildir. Kudüs'ün sahibi Filistin'dir. Kudüs, Filistin ve Müslümanların oluncaya dek bu mücadelemiz devam edecek. Özür ve tazminat yeterli değil. Şu an gasp edilmiş bir ülke var. Burada her gün insanlar ölüyor. Kendi ülkelerinde insanlar aç bırakılıyor, işkenceler çekiyor, en kötüsü

çocuklar ölüyor. Bu insanlar özgür olmadığı sürece biz bu yoldan dönmeyeceğiz."

Gazze'ye filo ve konvoylarla ileriki dönemlerde tekrar yardım malzemeleri götüreceklerini ifade eden Vural, önümüzdeki yıl Filistin'e doğru yaya bir yürüyüş tertip edilebileceğini hatırlattı. Vural, İsrail'den tazminat olarak kendisine teslim edilecek parayı Filistinli çocuklara vereceğini, diğer arkadaşlarının da bu düşüncede olduklarını belirtti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Özür Dilemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement