Almanya RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü (ITA) tarafından gerçekleştirilen ' ITA Türkiye Projesi'nin' tanıtımı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde (GAİB) yapıldı.
ITA Türkiye projesi tanıtım programı çerçevesinde Gaziantep'e gelen Alman akademisyenlerden oluşan heyet inovatif projeler üretmek için GAİB üyeleriyle işbirliği toplantısında buluştu.
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Teymur, Mehmet Ali Küçükkınacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Anlaş, Ahmet Açıkgöz, ve çok sayıda birlik üyesinin hazır bulunduğu toplantıda ortak geliştirilebilecek projeler görüşüldü.
ITA Türkiye Projesinin amacı ve ortak inovatif projelerin masaya yatırıldığı buluşmada, 3T GmbH Genel Müdürü ve RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü (ITA) Yönetim Kurulu Üyesi Dipl.-Ing. Uwe Merklein ile RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü Türkiye Bölüm Başkanı Dr. Bayram Aslan katılımcılara RWTH Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü (ITA) Aachen ile ITA Türkiye Projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca, Birlik üyelerinin geleceğe dair inovatif projeler geliştirmesine yönelik planlar ve eğitimleri için amaçlanan merkez gibi konular ele alındı.
ITA Aachen Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Merklein, Enstitü bünyesinde dünya çapında pazar araştırmaları ve trendlerin takip edildiğini ileriye dönük stratejilerin belirlendiğini söyledi. RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü Türkiye Bölüm Başkanı Dr. Bayram Aslan ise proje kapsamında Türk üniversiteleri, sivil toplum örgütleri ve ihracatçı birlikleriyle ortak çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydetti. Enstitü bünyesinde Türk iştirakçiler için Türk asıllı uzmanlar ve personellerin istihdamını sağlayacaklarını belirten Aslan, ITA Türkiye projesi kapsamında hizmetin Marmara Üniversitesi'nde yer alan teknopark içerisinde oluşturulacak hizmet binasında verileceğini belirtti.
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Küçükkınacı'da konuşmasında "Günümüzde artık dünya çapında başarı kazanmış yerli ve yabancı üniversiteler bünyesindeki teknoparklarda çalışan, alanında uzman akademisyen, araştırmacılar ihracatçı ve sanayicilerle birlikte yeni fikirler üretmek için el ele vermiş durumda. Bizler 35 yıl önceden kalan sanayici zihniyetini bir kenara bırakmalıyız, teknik ekibimizi eğitmeliyiz. ITA Türkiye'de sanayicimizin ihtiyacı olan tüm makineler mevcut. Bizlere düşen teknik ekibimiz ile Almanya'da ki merkezi gidip incelemek ve fikir sahibi olmak" dedi. Ayrıca, benzeri çalışmaların İTA Türkiye ile devam ettirilmesinin önemine işaret etti.
Son Dakika › Güncel › ITA Türkiye Toplantısı GAİB'de Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?