İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini'den Telefon Diplomasisi - Son Dakika
Güncel

İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini'den Telefon Diplomasisi

İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini\'den Telefon Diplomasisi

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Katarlı mevkidaşı Halid Bin Muhamed El-Attiyah ile görüştü.

13.03.2014 23:47  Güncelleme: 23:49

İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, Katarlı mevkidaşı Halid Bin Muhamed El-Attiyah ile görüştü.

Roma'daki Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki bakanın, Suriye, Mısır, Libya ile Filistin ve İsrail arasındaki Ortadoğu barış sürecini ele aldıkları belirtildi.

Mogherini ve El-Attiyah, iki ülke arasındaki ilişkinin gelişiminin önemine vurgu yaparak, ortak çıkarların ve üçüncü ülkelerde yürütülen ortak projelerin teşvik edilmesinin üzerinde durdukları aktarıldı.

İki bakan, İtalya'da bir önceki Enrico Letta hükümeti döneminde alınan ekonomik işbirliği projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçmesi umutlarını da dile getirdi.

-Mogherini'den Ukrayna için telefon diplomasisi

Öte yandan, İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan bir başka yazılı açıklamada, bakan Federica Mogherini'nin Ukrayna'daki krizi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İngiliz mevkidaşı William Hague, Fransız mevkidaşı Laurent Fabius, Alman Bakan Frank Walter Steinmeier ve Polonyalı Radoslaw Sikorski ile yaptığı telefon görüşmelerinde değerlendirdiği belirtildi.

Açıklamada bakan Mogherini, geçen hafta Roma'da yapılan Uluslararası Libya Konferansı'nın Ukrayna için yararlı diyalog yolunu açtığını anımsatarak, pazar günü Kırım'da yapılacak referandum ışığında pazartesi günü Brüksel'de toplanacak AB Dışişleri Konseyi'nde, Avrupa düzeyindeki kaçınılmaz tepkiyi tartışacaklarını kaydetti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Dışişleri Bakanı Mogherini'den Telefon Diplomasisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement