İzmir Emekli Astsubay Mustafa Akkaya, Sosyal Medyadan Haber Verip Çıktığı Yürüyüşte Can Verdi - Son Dakika
Güncel

İzmir Emekli Astsubay Mustafa Akkaya, Sosyal Medyadan Haber Verip Çıktığı Yürüyüşte Can Verdi

İzmir Emekli Astsubay Mustafa Akkaya, Sosyal Medyadan Haber Verip Çıktığı Yürüyüşte Can Verdi

İzmir'de, emekli hava astsubay Mustafa Akkaya, büyük tutkuyla bağlı olduğu dağcılık sporunda, gece yarısı 'güzey bir şey" olarak tanımladığı zirve yürüyüşüne çıktığı sırada kalp krizinden hayatını kaybetti.

13.07.2015 16:40

İzmir'de, emekli hava astsubay Mustafa Akkaya, büyük tutkuyla bağlı olduğu dağcılık sporunda, gece yarısı 'güzey bir şey" olarak tanımladığı zirve yürüyüşüne çıktığı sırada kalp krizinden hayatını kaybetti. Akkaya'nın, sosyal medya hesabından yürüyüş öncesinde, iki saat arayla son mesajlarını, 'Bu gece kendim için güzel bir şey yapacağım. Sabaha kadar az sonra", ardından da 'Bilemediniz sabaha kadar Bayındır Mahmut Dağı'na zirve yürüyüşüne başlamak üzereyiz" şeklinde yazdığı ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olan 50 yaşındaki Mustafa Akkaya, yaklaşık 30 kişilik arkadaş grubuyla pazara günü Bayındır ilçesine gitti. Burada gece olmasını bekleyen Akkaya ve arkadaşları saat 01.00'de de yürümeye başladı. Sabaha kadara yapılacak zirve yürüyüşü sırasında Mustafa Akkaya, fenalaşıp yere düştü.

TELEFONDAN YAPILAN YARDIM YETERSİZ KALDI

Arkadaşları, kalp krizi geçirdiğini saptadıkları Mustafa Akkaya için, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Bir yandan bulundukları alanı tarif eden dağcılar, diğer yandan da kendilerine telefonla verilen komutlar doğrultusunda, ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekipleri, dağcıların yanına ulaştıkları sırada yaptıkları kontrollerde, Mustafa Akkaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Mustafa Akkaya'nın cenazesi, yakınlarınca Yeşilova Cami'ne götürüldü. Cenazeye gelenler, Akkaya'nın kızı, ayrıldığı eşi ile diğer yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Öğle vakti kılınan namazın ardından Mustafa Akkaya'nın cenazesi, Buca Gökdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SEVENLERİNE SON MESAJLARI SOSYAL MEDYADAN

Bu arada acı olay öncesinde yürüyüşe çıkmadan Mustafa Akkaya'nın sevenlerine son mesajları ile fotoğrafları da, Facebook'ta yeraldı. Mustafa Akkaya'nın, sosyal medya hesabından yürüyüş öncesinde, ilk olarak, 'Bu gece kendim için güzel bir şey yapacağım. Sabaha kadar az sonra" yazdı. Bu süre içerisinde takipçilerinden gelen yorumları alan Akkaya yaklaşık iki saat sonra ise, bu kez, 'Bilemediniz sabaha kadar Bayındır Mahmut Dağı'na zirve yürüyüşüne başlamak üzereyiz" yazdı. Bu mesajlarında çay içtiği son fotoğraflarını da koyan Mustafa Akkaya, 'Yürüyüş başladı. Haydi hayırlısı" yazdıktan dakikalar sonra ise, kalp krizinden can verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Emekli Astsubay Mustafa Akkaya, Sosyal Medyadan Haber Verip Çıktığı Yürüyüşte Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement